Belföld, Hírek

Riasztást adtak ki: fagy, hó és erős szél várható az országban

A rendőrség mindenkit arra kér, hogy tartsunk nagyobb követési távolságot a megváltozott útviszonyok miatt.

 

 

A télies útviszonyokra figyelmeztet a rendőrség és a közútkezelő is, az Országos Meteorológiai Szolgálat pedig kedden hajnalban riasztást adott ki az erős szél miatt, néhány északkeleti járásra.

A kiderül.hu azt írja: kedden országszerte borult lesz az idő, többfelé várható gyenge csapadék: délkeleten, keleten eső, északon, északnyugaton havazás, másutt eső, havas eső, havazás.

Az eső mellé a szél is erős lesz, ami az Északi-középhegység térségében és a Nyugat-Dunántúlon viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul, késő estére -3 és +2 fok közé hűl a levegő.

 

 

 

 

 

 

Figyelmeztetést is kiadtak, keddre és szerdára.

Éjfélig a délkeleti megyék kivételével általában lepel 2, 3 centi friss hó hullhat, a legmagasabb hegycsúcsokon pedig vastagabb hótakaró is kialakulhat. Hógolyózni azért nem fogunk még: a szakemberek azt mondják, a lehulló hó síkvidéken késő délutánig elolvad.

A rendőrség szintén arra figyelmeztet, hogy megváltoztak az út- és látási viszonyok, nagyobb követési távolságot tartva, lassabban kell vezetni, főleg hosszabb autóútnál szükség lehet takaróra, téli ruhára, lapátra, rugalmas vontatókötélre, fagymentesítő zárolajozóra, elegendő mennyiségű élelmiszerre és italra.

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?