Igaz történetek

10 történet arról, hogy milyen könnyedén képes örökre megváltozni az életünk

Véletlenszerű események, néhány jó helyen és jó időben kimondott szó vagy csak egy elburjánzó gondolat – néha ennyi is elég hozzá, hogy az életünk gyökeres fordulatot vegyen és teljesen más irányba induljon el, mint amerre néhány perccel korábban tartott. Az alábbi emberek az interneten osztották meg azokat a példátlan és tanulságos eseményeket, amik az egész életüket örökre megváltoztatták és amelyekből mindannyian tanulhatunk.

 

 

 

1.) Félbehagytam az egyetemet, mert szerettem volna egy kis pénzt keresni, hogy tudjak menni szórakozni a haverjaimmal. Kerestem is gyorsan egy állást, ahol annyi volt a feladatom, hogy ágakat kellett dobálnom egy teherautóra.

Pár óra munka után hirtelen megálltam és 5 percre szó szerint lefagytam, mert rádöbbentem, hogy ha nem csinálok semmit az életemmel, akkor ilyen és ehhez hasonló munka vár rám életem hátralevő részében.

Ezt követően felmondtam a munkahelyen, visszamentem az egyetemre, ahol megismerkedtem a majdani feleségemmel és még egy csomó csodálatos élményben volt részem.

2.) Egy kis társaságban voltunk. Iszogattunk és felelsz vagy merszet játszottunk. Az egyik körben megkérdeztem a számomra szimpatikus lányt, hogy randizna-e velem. A lány igent mondott, ma pedig ez a lány a feleségem.

instagram

3.) Baseball meccsen voltam és mivel nem figyeltem, az egyik kiütött labda fejen talált. Még fel sem eszméltem, amikor két nő rohant oda hozzám segíteni, majd úgy alakult a beszélgetés, hogy az egyik lánnyal telefonszámot cseréltünk és elkezdtünk találkozgatni.

13 éve házasok vagyunk ezzel a lánnyal és van két nagyszerű gyermekünk, csak azért, mert elbambultam, és hagytam hogy fejen találjon egy labda.

4.) A második évfolyamot végeztem éppen az orvosi egyetemen, amikor szünetben az egyik tanárom odalopakodott a hátam mögé és pár percig figyelte és hallgatózott, hogy miket beszélgetünk a barátaimmal. A szünet végeztével odajött hozzám és azt mondta, hogy szerinte egy színész veszett el bennem.

Ezután hobbiból színészkedni kezdtem, és ma lesz az első igazi előadásom a színházban, ahová természetesen az említett tanárt is meghívtam.

5.) 15 éves koromban találtam egy ajándékkártyát egy bevásárlóközpont közelében. Elmentem a pénztárhoz, és kiderült, hogy 8 ezer forint van rajta. Sétáltam a boltban és kerestem, hogy mit vehetnék belőle, mikor megláttam egy táncolós PlayStation 2-es játékot, a Dance Dance Revolution-t. Kellett hozzá pár ezer forint, az kipótoltam, a lényeg, hogy megvettem.

A szüleim garázsában kezdtem el rá táncolni, melynek következtében lefogytam és jobb lett az egészségem. 17 éves koromban egyetemre mentem, és a kollégiumba is magammal vittem a játékot, ahol a barátaimmal játszottunk vele és versenyeztünk. Olyannyira megszerettem a táncolást, hogy beiratkoztam egy tánciskolába és profi táncos lettem. Mindezt azért, mert valahol-valaki egyszer elhagyott egy ajándékkártyát.

6.) Matekóra helyett annak idején elmentem moziba megnézni a Vissza a jövőbe című film második részét. Egy lány ült be mellém, akivel többször is beszélgettünk a film közben, majd megbeszéltük, hogy egyszer elmehetnénk együtt is moziba. Ma ez a lány a feleségem és szerencsére matekból sem buktam meg.

7.) Ötödikes voltam, amikor meghallottam, hogy három tanár épp rólam beszél. Azt mondták, hogy furcsa gyerek vagyok és nem ide való. Nem vicc: az osztályfőnököm maga mondta, hogy nem érti, mit keresek itt, nekem egy speciális iskolában a helyem, hiszen még barátaim sincsenek.

Ez teljesen összetört, hiszen odáig azt hittem, hogy jóban vagyok az osztálytársaimmal. Szörnyű évek következtek ezután, depressziós lettem és a szüleim sem értették, hogyan lettem hirtelen egy extrovertált fiúból ilyen befelé forduló gyerek. Az egész életemre hatással volt ez az elcsípett beszélgetés, azóta is nehezen ismerkedek és csak keresem a helyem a világban.

 

 

 

 

 

8.) Épp repülőn utaztam, amikor borzalmas viharba került a gép. A pilóták folyamatosan harcoltak vele, hogy egyenesben tartsák a gépet, és habár csak percekig tartott az egész, nekem éveknek tűntek, az akkor történteket pedig sosem fogom elfelejteni. Emlékszem, ahogy a mellettem ülő srác hangosan imádkozott, én pedig egyfolytában azon gondolkoztam, hogy mennyi minden várna még rám az életben.

Lényeg a lényeg, végül kikerültünk a viharból, de hetek múltán is rémálmok gyötörtek a repüléstől, ami olyan intenzív hatással volt rám, hogy abbahagytam miatta a dohányzást, az ivást és elkezdtem figyelni az étrendemre. Kizártam az életemből a mérgező embereket, több időt fordítottam a szeretteimre, és bár nem haltam meg akkor éjjel, mégis úgy érzem, mintha újjászülettem volna ettől a repülőúttól.

9.) A családom és én Horvátországban éltünk. 8 éves voltam és általános iskolába jártam. Az iskolának speciális étkezési rendszere volt: a diákok szülei minden hónap elején befizettek egy bizonyos összeget, a diákok pedig utána egy hónapig kaptak ebédet.

Egyszer elfelejtettem szólni a szüleimnek, hogy be kellene fizetni az ebéd pénzt és késve, 2 nappal a határidő lejárta előtt jutott csak eszembe. Nem voltunk gazdagok, ezért édesapám nagyon ideges lett, mert nem tudta ilyen gyorsan előteremteni ezt a pénzt és teljesen összeroppant attól, hogy nem képes enni adni a gyermekének. Szó szót követett, a dolog odáig fajult, hogy pár héttel később Ausztráliába költöztünk az új és jobb élet reményében – mindezt azért, mert elfelejtettem időben szólni az ebédpénz esedékességéről.

10.) Gyerekkoromban egy elviselhetetlen s*ggfej voltam. Hazudoztam, csúnyán beszéltem a szüleimmel, és így tovább. Egy nap odáig fajult az egész, hogy elkezdtem édesanyámmal veszekedni, amiért nincs otthon káposzta a vacsorához.

Anyám nem bírta hallgatni a hisztimet, ezért felöltöztünk és elmentünk a helyi kisboltba, ami már majdnem zárt. A boltban egy idős férfi dolgozott, akit meglepett a késői látogatásunk, mert jól ismert minket, és tudta, hogy másnap nekem iskola van, édesanyámnak pedig munka. Anya elmagyarázta a helyzetet és megkérte a férfit, hogy adjon nekünk még gyorsan egy kis káposztát, mielőtt bezárja a boltot. Ekkor az öregember teljesen kifordult magából és megkérdezte: tudom-e mennyit alszik anyám egy nap? Valaha aggódtam-e miatta, hogy kipihenten ébred-e másnap? Törődök az egészségével? És ha Ő nem lesz, ki fog nekem segíteni az életben?

Ezek a szavak az egész életemet megváltoztatták. Nem mondtam rájuk semmit és magamba fojtottam, de onnantól kezdve megvilágosodtam. Tanulni kezdtem, odafigyeltem a családomra és bejutottam egy jónevű egyetemre, aminek köszönhetően később egy remek állásom lett. Hálás vagyok az idős férfinek, hogy helyretett és felnyitotta a szemem.

A Te életedben is történt hasonló, mindent megváltoztató fordulat? Ha igen, bátran oszd meg velünk hozzászólásban!

forrás
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?