Belföld, Hírek

Most már biztos! Ekkor köszönt be a kemény tél:

Készítsük elő az overált!

 

 

Keményen beleszaladtunk a vénasszonyok nyarába. Az időjárás így novemben elején is annyira kellemes, hogy bátran neki merünk vágni a családi kirándulások szervezésének, vagy a kellemes városi sétáknak egy szál bőrkabátban, vagy egy pulcsiban. De örömünk nem tarthat sokáig, ugyanis hamarosan hozzánk is beszökik a kemény tél.

Tőlünk nyugatra nem mellesleg már meg is érkezett, Spanyolországban és Angliában is havazott már, és több országban mértek igen hideg hőmérsékletet.

Ezen a héten még kellemesen langyos időjárásra számíthatunk, jövőhéttől azonban fokozatosan kezd lehűlni az idő, két hét múlva pedig már beköszönt az igazán kemény tél,írja a blikkruzs

 

 

 

 

Erre talán senki nem számított! Ilyen lesz az idei tél a Dávid-naptár szerint! Röpködni fognak a mínuszok! Mutatjuk pontosan mi várható hamarosan:

Erre talán senki nem számított! Ilyen lesz az idei tél a Dávid-naptár szerint! Röpködni fognak a mínuszok! Mutatjuk pontosan mi várható hamarosan:

Az ország valószínűleg legismertebb magánmeteorológusa, Dávid Mihály elmondta, hogy megfigyelési alapján milyen télre kell majd számítanunk.

Figyelem!!

Dávid Mihály szerint novemberben átlagos, a hónapra amúgy is jellemző időjárásra van kilátás: azaz egyre inkább hűl a levegő, a hónap második felétől megjelennek az éjszakai fagyok, s nappal sem lesz 10 foknál magasabb a csúcshőmérséklet. Sőt, a hónap vége felé egyre inkább hidegebbre fordul.

Decemberben szintén átlagos időjárással kalkulál Dávid Mihály, ami a gyakorlatban azt jelenti, napközben pár fokkal fagypont felett, éjjel az alatt lesz, egész a hónap kétharmadáig. Azután komolyabb lehűlés kezdődik. Arra, hogy lesz-e hó karácsonykor, Dávid Mihály annyit felelt, az nem teljesen biztos, hogy lesz csapadék, ám ha igen, akkor az hó lesz, ami meg is marad, mert hideg lesz az ünnepnapokon.

 

 

 

 

A tél leghidegebb napjaira január első két hetében és február 10-e körül kell számítani. Mindkét időszakban havazásra, kőkemény fagyokra, éjjelente mínusz 15–20 fokra készüljünk, és napközben sem emelkedik a hőmérséklet nulla fok fölé. Ezeket a periódusokat enyhébb időszakok követik, majd március első felében ismét hidegre fordul, éjjel még rendszeresek lesznek a fagyok, s csak március idusa után mutatkoznak majd a kikelet első jelei.

Ha számodra is hasznos információval szolgált a cikk, kérlek oszd meg ismerőseiddel is!

 

 

 

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?