Érdekes

9 bizonyított tény, amit eddig rosszul tudtál, de nem a te hibád!

Vannak dolgok, amiket csak azért hiszünk el mert mások is elhiszik, nem is gondolunk bele hogy igaz-e vagy sem. Elhisszük, hogy a tej egészséges és jót tesz a csontjainknak… Elhisszük, hogy a Mount Everest a világ legmagasabb hegye… Ha még mindig elhiszed ezeket, akkor itt az ideje, hogy megtudd az igazságot!

 

 

 

A placebohatás csak az embernél működik.

Tény, hogy a placebohatás az állatokra is hatással lehet. Például, ha egy kutya beteg és a gazdája ad neki egy tablettát, arra reagálni fog, még akkor is, ha az csak egy vitamin volt.

A tej hasznos a csontok számára.

A hirdetések azt állítják, hogy a tejtermékek nagy kalciumforrással rendelkeznek, amely nagyon fontos a csontjaink számára. De a tejben lévő kalcium nem akadályozza meg a törések kialakulását.

A Harvard Egyetem tudósai azt mondják, hogy olyan országokból származó emberek, akik általában nem fogyasztanak tejterméket, kevesebb törést tapasztaltak, mint azok, akik rendszeresen fogyasztanak. Tehát nincs értelme nagy mennyiségű tejet inni, ha meg akarod erősíteni a csontjaidat. Szardíniából, lazacból, babból, mandulából és fügékből kaphatsz sok kalciumot.

A csokoládé pattanást okoz.

Sokan azért nem esznek csokoládét, mert félnek, hogy ez hatással lesz a bőrükre. De ez nem igaz. A kutatók tanulmányt készítettek, és a vizsgálatok kimutatták, hogy a csokoládé nem káros a bőrünkre és egyáltalán nincs összefüggésben a pattanásokkal.

A bőrgyógyászok megerősítették, hogy az eredmények pontosak.

Mindennapi futás.

A tudósok kutatást végeztek, és megállapították, hogy a mindennapos futás károsíthatja egészségünket.

A túl sok futás szívbetegséghez, magas vérnyomáshoz, Alzheimer-kórhoz és idő előtti öregedéshez vezethet. Ha mégis szeretnél, akkor ajánlott körülbelül 8 km/h sebességgel futni. Összességében jobb, ha hetente 3-4 alkalommal futni.

A fekete lyuk valójában egy lyuk.

Egyesek szerint a fekete lyukak valójában olyan részei az űrnek, ahol a gravitáció annyira nagy, hogy még a fény sem tud kijutni. Ezért csak teleszkópokkal lehet látni őket, és megfigyelhető , hogy a közelükben még a csillagok is máshogy viselkednek.

A Mars piros.

Sokan azt hiszik, hogy a Mars vörös színű bolygó. Az 1970-es években a Nasa Viking 1 lander lett az első űrhajó, amely több fényképet is készített róla. Az elsődleges képekből kiderült, hogy sz ég kék színű. A NASA talán csak azt akarta, hogy a bolygó ellenségesebb színben legyen feltüntetve. Ma a NASA elismeri, hogy a Mars bizonyos részei valóban kék és szürke színűk.

 

 

 

 

 

A Mount Everest a világ legmagasabb hegye.

Kétségtelen, hogy sokan azt gondolják, hogy a Mount Everest a legmagasabb hegy. Azért gondolják így, mert a legmagasabb tengerszint feletti magassága, ennek a hegynek van. De, ha figyelembe vesszük a hegyek teljes magasságát, nem az Everest a legmagasabb hegy. A Hawaii-i Mauna Kea vulkán tengerszint feletti magasságát és a tengerben levő részét is figyelembe veszik, így magasabb mint az Everest.

Villám csapás esetén az autóban biztonságban van a gumi kerekek miatt.

Meg vagy győződve arról, hogy ha villám csap a kocsiba, biztonságban vagy a gumiabroncsok miatt. De ez csak mítosz. Az autó azért lehet jó hely, villámlás esetén, mert fémből készült. Ez a fajta védelem csak akkor működik, ha az összes ajtó és ablak zárva van.

A Szahara a világ legnagyobb sivataga.

Ha megkérdezel valakit, hogy melyik a legnagyobb sivatag, akkor valószínűleg azt válaszolja, hogy: “A Szahara!” Ez viszont téves válasz. Amikor sivatagra gondolunk, általában elképzelünk egy élettelen, rendkívül forró területet hihetetlen mennyiségű homokkal. De valójában a sivatag olyan táj, ahol nagyon kevés csapadék esik. Ebben az esetben az Antarktisz a világ legnagyobb sivataga.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?