Érdekes, Kvíz

Íme, 21 trükkös kérdés, amivel alaposan megdolgoztathatod az agyad

 

 

 

Ha te is komolyan veszed az agyad folyamatos edzését, láss neki ennek a 21 kérdésnek! Kemény edzés lesz az elméd számára! A megoldásokat a cikk végén találod meg!

 
 
 
 
 
 
 

1.

A repülőtársaságokat tömörítő Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség szerint ez a két utas nem ülhet a gépen ugyanabban a sorban. Kik lehetnek ők?

2.

Nők szálltak fel a helyi járatú buszra. Bár a buszon bőven van hely, mégis mindegyik nő a busz hátuljában foglalt helyet. Mi lehet ennek az oka?

 

3.

1445-ben a moszkvaiak azt hitték, közeleg az apokalipszis, mikor az összes harang egyszerre megszólalt magától. Ugyanez történt 1091-ben Kijevben, majd 1802-ben újra Moszkvában. Vajon mi okozhatta ezt?

4.

A burmaiak sok szarvasmarhát és baromfit nevelnek, de alig-alig vágják le őket. Többnyire eladják az állataikat a szomszédos országoknak, mint pl. Kínának, majd visszavásárolják tőlük a húst. De miért pazarolhatnak ennyi időt és pénzt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.

Volt idő, amikor a kutyák farkának visszavágása általános gyakorlat volt Európában a kutya fajtájától függetlenül. Tudod, hogy miért?

6.

Bolygónk, a Föld napról napra nehezebb, sőt, ez a növekedés akár 60 tonna is lehet, de vajon mitől?

7.

Mi a közös Oroszországban, Törökországban és Egyiptomban?

8.

1945-ben a kolumbiai Muzo városában az összes baromfit levágták egy helyi köztisztviselő utasítására. Miért hozhatta ezt a furcsa határozatot?

 

9.

1965-ben Pelé aranyérmet kapott a Brazil Oktatásügyi Minisztériumtól önéletrajzi könyvéért. De mi köze ennek a könyvnek az oktatáshoz?

 

 

 
 

 

 

 

10.

Egyes fekete-afrikai törzsek rovarokkal teli kis tasakokat kötnek a lábukra, mikor éjszakai vadászatra indulnak. Tudod, miért van szükségük erre?

11.

1997-ben a mexikói Tabasco kormányzati tisztviselői úgy döntöttek, mindenféle alkoholt betiltanak a növekvő alkoholizmus csökkentése érdekében. Az új törvény erősen negatív reakciót váltott ki a helyiekből. Ennek hatására változtattak a döntésen, és csak egyetlen féle sör értékesítését tiltották be. Melyik sör volt az?

12.

Svájcban a parlamenti ülések alatt ebben a tevékenységében soha nem lehet egyetlen képviselőt sem megzavarni, mert úgy tartják, ilyenkor beszél a nagy elődökkel. Mi lehet ez a tevékenység?

13.

A hagyományos afrikai falvakban sok olyan ajándéktárgyat árulnak, ami a gyógyítás eszköze. Melyek ezek az ajándéktárgyak?

14.

Ez az andalúziai kisváros volt az első a világon, ahol a kereskedőktől pénzt szedtek a kikötő használatáért. Mi a város neve?

 

 

 

 

 
 

 

 

 

15.

Ez az oregoni folyó a Rekordok Könyvébe is bekerült, mint a világ legrövidebb folyója, hiszen hossza csupán 130 m. A neve D betűvel kezdődik, és valószínűleg a legrövidebb folyónév. Te tudod, hogy hívják?

16.

Az űrhajósok szerint fentről nézve a folyók úgy festenek, mint egy test keringési rendszere. Milyen érdekes megfigyelés! Véletlen vagy sem, de a II. világháborúban az orvosok egyfajta vizet használtak vérplazma helyett. Milyen víz lehetett ez.

17.

A színvakok 1941 előtt nem szolgálhattak az amerikai légierőnél. A II. világháború kezdetekor azonban ez megváltozott, ettől kezdve kifejezetten előnyben részesítették őket. Vajon miért?

18.

Az Északon lévő tengerek fenekén hosszú, keskeny csíkok figyelhetők meg. Ezeknek hossza a több száz métert is elérheti, mélységük pedig gyakran 5 m. Mi okozhatja ezt a jelenséget?

19.

Európában az otthonokban először ide tették a karácsonyfát. Melyik lehetett ez a hely a lakásban?

20.

Minden évben újév környékén Izland új rekordot állít fel egy bizonyos termék árusításából. Melyik lehet ez a termék?

21.

Ha csak az egyik pohárhoz nyúlhatsz hozzá, hogyan tudod elérni, hogy a teli és az üres poharak váltakozva kövessék egymást?

 
 

 

 

 

 

Válaszok

 1. A kutya és a macska.
 2. Iránban vagyunk. Ahol a kislányoknak és kisfiúknak, valamint a felnőtt nőknek a busz hátuljában kell helyet foglalniuk.
 3. Földrengés.
 4. A buddhista tanok szerint nem árthatnak másoknak, az állatoknak sem.
 5. Mert akkoriban a kutyatulajdonosokat a kutya farkának hossza alapján adóztatták meg. Ezért az adó csökkentéséhez gyakran alkalmazták ezt az eljárást.
 6. A kozmikus portól.
 7. Mindegyik két földrészen fekszik.
 8. Hogy összegyűjtsék a csirkék zúzájában lévő smaragdokat.
 9. Írástudatlan brazilok ezrei kezdték elsajátítani az olvasást, hogy el tudják olvasni Pelé könyvét.
 10. Hogy megvilágítsák az utat, mivel a tasakokba szentjánosbogarakat tesznek.
 11. A hideg sör!
 12. Az alvás.
 13. A hagyományos afrikai gyógyítók maszkokat használnak a betegek gyógyításához. Ezeket aztán a turistáknak adják el.
 14. Tarifa.
 15. A folyó neve: D.
 16. Az orvosok az izzadságot használták fel az életmentéshez, mikor az orvosi tartalékok kifogytak.
 17. Felfedezték, hogy a színvakok sokkal könnyebben kiszúrják a terepmintát.
 18. Jéghegyek és jéghegyek gerincei.
 19. A plafon. Bevitték a fenyőfát a házba és fejjel lefelé lelógatták a mennyezetről.
 20. A tűzijáték. Az izlandi törvények szerint bárki vásárolhat és használhat tüzijátékot az év egy bizonyos szakában, újév környékén.
 21. Öntsd át a folyadékot a második pohárból az ötödikbe.

 

 

 

 

 

 

forrás

 VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?