Életmód, Érdekes, Külföld

20 őrült fotó, ami bizonyítja, hogy Ausztrália mindenki számára kihívás

Ha egy igazán különleges és izgalommal teli helyen szeretnéd tölteni a nyaralásodat, akkor Ausztrália bizony magasan ott van a potenciális úti célok között. A híresen veszélyes állatok lakta országban például több mérges kígyó él, mint nem mérges – ám ennek ellenére a most következő cikkünkben mégsem láthattok egyetlen egy kígyós képet sem, becsszó.

 

 

 

1 Kenguruk vannak mindenhol. Tényleg mindenhol.
2 Ha sok időt tölt az ember közel 50 fokos melegben, akkor a 32°C alatti hőmérsékletet bizony meglehetősen ,,hidegnek” érzi már.
3 Ausztráliában a légkondi és a ventilátor az ember legjobb barátja.


4 Persze ha ezek nem állnak rendelkezésre, még mindig választhatunk alternatív megoldást.
5 A napon hagyott autóban lévő fém tárgyak olyan melegre képesek hevülni akár a vasaló. Ezt az égési sérülést például egy biztonsági öv fém része okozta.
6 Van az a meleg, amikor már az ember inkább a ruháit és a cipőjét is a hűtőszekrényben tárolja.
7 Tűzforró ausztrál aszfalt strandpapucs = 🚫


8 ,,A csapomból folyó víz hőjével lassan húst lehetne sütni.”
9 Talán kevesen tudják, de Ausztráliában hódít a Jedi-vallás: több százezer ember vallja magát Jedinek.
10 Ennek megfelelően az ausztrál rendőrség is sajátos humorral dolgozik.
11 Az ausztrál forróság elől még a pókok is menekülnek…sajnos sokszor felettébb kellemetlen helyekre.
12 Persze azért a kedves és aranyos állatokról se feledkezzünk meg. Ausztráliában él például a világ legvidámabb állatának tartott kurtafarkú kenguru.
13 Ez a kis fickó pedig egy patkánykenguru.
14 Egyes állatok meglehetősen kíváncsiak.
15 Sajnos nem mindig pozitív értelemben.
16 Ausztráliában található a világ legnagyobb szarvasmarha állomása. Anna Creek-állomásnak hívják és területe nagyobb, mint Izrael.
17 Ausztráliában nem csak a kígyók és a pókok veszélyesek, hanem a részeg disznók is. Tényleg. 2013-ban egy vaddisznó 18 sört lopott egy táborozótól, majd azokat elfogyasztva részegen bántalmazni kezdett egy tehenet.

 

 

 

 

18. 1859-ben 24 nyulat engedtek szabadon Ausztráliában. 40 évvel később pedig 100 millió fölé emelkedett a számuk, ami már az őshonos ausztráliai állatfajok sorsát fenyegette – az ausztrálok épp ezért több milliárd dollárt felemésztő harcot vívnak velük mind a mai napig.
19 Megígértük, hogy nem mutatunk kígyókat, de a helyzet az, hogy nem is kell. Nem csak ők tudnak ugyanis megmarni minket Ausztráliában, hanem akár még a fák is.
20. 1970-ben egy Leonard Casley nevezetű farmer független államnak kiáltotta ki a farmját, és ezzel megalakult a saját valutával és gazdasággal rendelkező miniállama, a Hutt River fejedelemség.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?