Belföld, Hírek

Pócs János saját magát tüntette ki augusztus 20-a alkalmából

Ritka pillanatokat élhettek át hétfő délelőtt az államalapítás alkalmából rendezett ünnepségen a jászapátiak. Mint ismert, ennek a városnak az országgyűlési képviselője az a Pócs János, aki arról híresült el, hogy egy olyan fotót posztolt a Facebook-oldalára, amelyen egy levágott disznón az a felirat szerepelt, hogy „ő volt a soros”.
 

Ugyancsak ez a „jóképességű” volt az, aki egy nyilvános szereplése kapcsán közölte a nagyérdeművel, hogy „Jézus jász volt, mert jászolban született.”
 
 
Aki ezek után azt gondolná, hogy Pócs már nem okozhat meglepetést, azt gyorsan ki kell ábrándítanunk. Amíg ugyanis az ország különféle városaiban rendezett ünnepségeken az államalapításra, Szent Istvánra emlékeztek, addig a fideszes honatya egy díszes ceremónia keretein belül megajándékozta magát egy kitüntetéssel (ilyet utoljára Horthy Miklós tett – a szerk.)
A hivatalos indoklásban a következő szerepelt: „Jászapáti város önkormányzati képviselő-testülete, a város életének fejlesztése terén hosszú időn át kiemelkedő munkát végző, és ezzel a város szellemi, erkölcsi és anyagi értékeihez jelentősen hozzájáruló munkájáért, Jászapátiért díjat adományoz Pócs Jánosnak”.
Aki ismeri hogyan terjesztenek fel valakit egy ilyen kitüntetésre, az pontosan tudja, hogy jelen esetben két személy döntött, mégpedig Pócs és a helyi polgármester. Bár az átadásnál – amelyre a helyi katolikus templomban került sor – a helyi képviselő-testületre hivatkoztak, de ez csupán a színház része.
 
Szóval a képviselő úr büszkén, fanfárok hangja és zúgó tapsvihar közepette átvette a saját magának adományozott díjat, majd így kezdte a beszédét: őszinte meghatódással és tisztelettel állok itt önök előtt. Jól esik, különösen, hogy a nemzet legszebb ünnepén kaphatom ezt meg…”
 
 

 
 
forrás: sztarklikk.hu
 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?