Egyéb

Félmilliárdból épül új sportcsarnok egy ezerfős községben

A település sportéletét nézve semmi kiemelkedőre nem lelt az Mfor, csak az derült ki, hogy a helyi focicsapat a megye II-ben játszik.
Felhívás és hirdetmény nélkül keresett és talált is vállalkozást a Szászbereki Községi Önkormányzat „sportcélú munkacsarnok épület” építésére, a nyertes céggel április 19-én már meg is kötötték a szerződést – szúrta ki az Mfor.hu.
 

A tervek szerint egy 1585 négyzetméteres épületet húznak fel, melynek funkciója valójában labdarúgó munkacsarnok lesz a lap szerint.
 
A furcsaságok egyike, hogy olyan, Szolnoktól 17 km-re lévő községben kezdenek építkezni, ahol a lakosok száma mindössze 1018 fő, 20 évnél fiatalabb személy pedig nagyjából a lakosság ötöde.
 
A másik, amelyre szintén az Mfor bukkant rá, hogy a község sportéletét tekintve felesleges is komolyabb sportizgalmakban reménykedni, ugyanis a helyi csapat, a Szászberek SE a megye II-ben játszik, és az MLSZ adatbankja szerint a tabella második helyét foglalja el.
 
Plusz adalék, teszi hozzá a portál, hogy az 581 milliós sportlétesítménynek otthont adó Szászberek község teljes idei évi bevétele 85 millió forint. Vagyis az ott élők 6 év alatt nem látnak összesen annyi pénzt, mint amennyiből a megye II-es csapatnak szánt csarnok felépül majd.

forrásVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?