Belföld

Rendkívüli hír: Hamisított választási jegyzőkönyvet találtak a szocialisták!

A Fidesznek nem volt elég, hogy saját magára szabta a választási törvényt, így a választás napján még több olyan dolgot is megléptek, ami miatt most rengeteg ember kérdőjelezi meg a választások tisztaságát. Egyre több jel utal arra, hogy a Fidesz még a saját törvényeit sem tartotta be, ezért választási csaláshoz folyamodott./Kép. mszp.hu

 
Az MSZP-PM szövetség a szekszárdi 30. sz. szavazókör a Nemzeti Választási Iroda (NVI) oldalán található jegyzőkönyve hamis – ezt Tóbiás József az MSZP pártigazgatója adta ki közleményben. A szocialista poltikus szerint ismeretlen tettes a delegált nevét odahamisította a jegyzőkönyvre úgy, hogy annak számszaki tartalmát is megváltoztatta.
 
A többi kigyűjtött több tucat gyanús jegyzőkönyvek vizsgálatát határidőn belül elvégeztük, a szükséges jogi lépések megtettük. Az eddigi nyilvános adatokból az látszik, hogy a szabálytalanságok csak az ellenzéki jelöltekre és listákra leadott szavazatokat érintik. Egyre több helyen derül ki, hogy az ellenzékre leadott voksokat egyszerűen lenullázták vagy kamupártokhoz könyvelték el.
 
A szabálytalanságok kivizsgálása miatt az MSZP első lépésként hivatalosan a Nemzeti Választási Irodához és a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordult, majd elindította a www.ujraszamolas.hu weboldalt. Az oldalt azzal a céllal hoztuk létre, hogy bárki szabadon megtekinthesse a kézzel írott szavazóköri jegyzőkönyveket. Ezáltal egyszerűen összehasonlíthatók a szavazóköri és az NVI által közölt eredmények, kiderülhetnek a szabálytalanságok és láthatóvá válik, hogy hány helyen csalták el és fosztották meg az ellenzéket a rájuk leadott szavazatoktól – írja az MSZP-s politikus.

 

olkt.hu/mszp.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?