Belföld, Hírek

Tragikus hirtelenséggel meghalt Cserdi polgármestere, a települést felvirágoztató Bogdán László

Keddre virradó éjjel meghalt Bogdán László, Cserdi település polgármestere, aki arról volt ismert, hogy minden erejével azon dolgozott, hogy a szegény falut kiemelje a mélyszegénységből, ami a módszerei révén sikerült is.

 

 

 
 

Sokszor volt kitéve súlyos incidenseknek: volt, hogy el akarták gázolni, volt, hogy leköpték egy fórumon, de nem adta fel. Idáig.

Cserdi község önkormányzata Bicsérd településhez tartozik, s Bicsérdi Közös Önkormányzati Hivatal Bodai kirendeltségén a Blikknek telefonon megerősítették: igaz a hír, Bogdán László elhunyt, bővebb felvilágosítással azonban a család kérésére nem szolgálhatnak.

Bogdán László szegény cigány családban született Pécsett, 1974-ben. 2002-ben függetlenként Cserdi alpolgármestere lett, majd 2006-ban a település polgármesterévé választották, majd 2010-ben ismét. Korábbi munkahelyén addigra bejárta a ranglétra minden fokát, a polgármesterség miatt termelési vezetőként búcsúzott a vállalattól.

Nagy vitát váltott ki bűnmegelőzési programja: cigány gyerekeket vitt börtönlátogatásra. Kezdetektől konfliktusai voltak a politikai pártokhoz kötődő cigányszervezetekkel. Öngondoskodásra alapozott módszerei sikeresek voltak, de ezek is vitákat váltottak ki.

Cserdiben oktatást indított a családoknak háztáji gazdaság üzemeltetéséhez szükséges szakismeretek megszerzésére. A falu tulajdonában lévő földeken mezőgazdasági termelésbe kezdtek, hagymát, krumplit termesztenek, állattartással foglalkoznak, fóliasátort építettek. A megtermelt feleslegből szegény családokat támogatnak országszerte, többek között Pécsett, de még Budapesten is.

Hírklikk úgy tudja, a polgármester önkezével vetett véget az életének.

 

 

 

 

forrás: blikk.huVÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?