Hírek, Sport

Foci Eb: a könnyeivel küszködve értékelte a mérkőzést az olasz kapitány, megszólaltak az angolok is

A könnyeivel küszködve értékelte a mérkőzést az olasz kapitány.

 

 

 

 


Ahogy arról a Blikk is beszámolt, Olaszország tizenegyesekkel másodszor lett Eb bajnok. Először 1968-ban sikerül nekik megszerezni a trófeát. A főszereplők így látták a finálét:

Roberto Mancini a könnyeivel küszködve értékelte a mérkőzést„Nagyon hamar gólt kaptunk, utána egy darabig szenvedtünk, mire kikerültünk a hatása alól. Ezt követően viszont uralni tudtuk a játékot, végig a mi akaratunk érvényesült. A srácok fantasztikusan teljesítettek, nem is tudom, mi mást lehetne most mondani. Nagyon boldogok vagyunk, remélem, a szurkolók most ünnepelnek”.

Federico Bernardeschi, a Juventus szélsője úgy gondolja, nagyon kemény idén van mögötte, sokat szenvedett. Hozzátette: a csapattal végig hittek benne, hogy meg tudják nyerni a tornát. „Európa csúcsán vagyunk, ennél jobb fizetséget elképzelni sem tudok az elmúlt egy évért. Mindannyian megérdemeltük ezt a sikert” – tette hozzá.

Giorgio Chiellini úgy véli, hogy megérdemelten nyerték meg a döntőt és a tornát is. Már május óta éreztek valami mágikusat, többször is beszéltek róla, rászolgáltak arra, hogy megnyerjék az Európa-bajnokságot. Sikerük kulcsa szerinte az volt, hogy mindvégig élvezték a focit, uralni akarták a mérkőzést és birtokolni akarták a labdát – írja a Nemzeti Sport.

Harry Kane, az angoloj csapatkapitánya csalódottan elmondta, hogy a játékosok mindent beleadtak a mérkőzésbe, és a lehető legrosszabb érzés tizenegyesekkel kikapni, ettől függetlenül büszke a teljesítményükre.

A Tottenham támadója elmondta, hogy bárki kihagyhat egy tizenegyest. „Együtt nyerünk, együtt veszítünk, tanulni fogunk ebből a vereségből”. Úgy gondolja, hogy aki most rontott, tanul a hibáiból, és őket a vereség motiválja arra, hogy minél jobban szerepelhessenek a jövő évi világbajnokságon.

Gareth Southage a vereség után elmondta, hogy a játékosai jobban teljesítettek a tornán, mint ahogy azt várták maguktól. Azt is hozzátette, hogy óriási bennük a csalódottság, mert a játékosai mindent megtettek a döntőben. „Néha jól játszott a csapat, de néha nem birtokolta eleget a labdát, főleg a második félidő elején. Senkit sem lehet megvádolni a vereség okozójaként, abszolúte élvezetes ezzel a gárdával dolgozni, és olyan messzire jutott ez a csapat, mint az elődjei régóta nem. Természetesen az öltözőben mindenki nagyon szomorú a mérkőzés után. Bukayo Sakát én jelöltem ki rúgónak, mert az edzéseken nagyon jól ment neki. Senki sem marad magára, együtt győzünk, csapatként, és most együtt voltunk képtelenek megnyerni a finálét. A tizenegyesek miatt, a kijelölt rúgókért, én vállalom a felelősséget. Jól kezdtük a lövéseket, de azután nem sikerült így folytatni” – tett hozzá Gareth.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?