Celeb / Híresség, Érdekes

13 sztár, akiknek valódi neve rejtély, még a hűséges rajongók számára is

Néha a hírességeknek meg kell változtatniuk a nevüket, hogy jobban hangozzon, vagy annak érdekében, hogy ne keverjék össze őket más híres emberekkel. Nagyon gyakran új neveket találnak ki gyermekkori beceneveiket használva, vagy egyszerűen kitalálnak valami újat. Készítettünk egy összeállítást olyan hírességekről, akik megváltoztatták a nevüket.

 

 

 

Ornella Muti — Francesca Romana Rivelli

Francesca Romana Rivelli 15 éves korában kapta színpadi nevét, Ornella Muti, amikor feltűnt A legszebb asszony című filmben. A film rendezője, Damiano Damiani színpadi nevet adott a fiatal színésznőnek, nehogy összetévesszék a népszerű olasz színésznővel, Luisa Rivellivel.

Ralph Lauren — Ralph Lifshitz

Ralph Lifshitz zsidó bevándorlók családjában született. 16 évesen a leendő tervező megváltoztatta vezetéknevét Lauren-re.

Jean-Claude Van Damme — Jean-Claude Camille François Van Varenberg

Jean-Claude Van Varenberg egy rövidebb verzióra, Jean-Claude Van Damme-ra, változtatta a nevét, hogy könnyebb legyen kiejteni.


Vivien Leigh — Vivian Mary Hartley

Pályafutása elején ügynöke meggyőzte a leendő sztárt, hogy a Vivian Hartley név nem jó ötlet egy színésznő számára. Ezért úgy döntött, hogy a Vivien Leigh nevet használja.

Angelina Jolie — Angelina Voight

Angelina Jolie igazi vezetékneve Voight. De az apjával fennálló nehéz kapcsolat arra késztette, hogy egy másik nevet vegyen fel, a Jolie-t.

Blake Lively — Blake Brown

Blake Lively-nek születésekor más volt a vezetékneve – Brown volt. De úgy döntött, hogy inkább édesanyja vezetéknevét használja.

Antonio Banderas — José Antonio Domínguez Bandera

José Antonio Domínguez Bandera elég hosszú névvel rendelkezik, ami meglehetősen normális a spanyol emberek számára. Szakmai életében azonban egy rövidebb verziót, Antonio Banderast használ.

Liv Tyler — Liv Rundgren

Liv Tyler, Liv Rundgren néven született, és sokáig azt hitte, hogy az apja Todd Rundgren zenész, akivel anyja házasságban élt. De az igazságra akkor derült fény, amikor Liv észrevette, hogy jobban hasonlít igazi apjára, az Aerosmith frontemberére, Steven Tyler-re. Ekkor vette fel Liv az apja nevét, és a Rundgrent megtartotta második névként.

Bruno Mars — Peter Hernandez

Peter Hernandez valójában Bruno Mars néven híres. 2 éves korában volt a beceneve, Bruno, mert úgy nézett ki, mint Bruno Sammartino birkózó.

 

 

 

 

Alicia Keys — Alicia Augello Cook

Alicia Keys, akinek 15 Grammy-díja van, valójában Alicia Augello Cook.

Michael Kors — Karl Anderson

A híres amerikai tervező, Michael Kors valójában Karl Anderson. Michael 19 évesen kezdett ruhákat tervezni, később pedig kollekciói nagyon sikeresek voltak és híressé tették.

Bonnie Tyler — Gaynor Hopkins

Gaynor Hopkins először Sherene Davis-re változtatta a nevét, hogy elkerülje azt, hogy az emberek összetévesszék egy Mary Hopkin nevű walesi népdalénekessel. Később, amikor szerződést írt alá az RCA Records-al, azt javasolták neki, hogy változtassa meg újra a nevét. Egy újságból összeállított egy listát utó- és vezetéknevekkel, és új nevet talált – Bonnie Tyler.

Joaquin Phoenix — Joaquin Bottom

Joaquin Phoenix igazi vezetékneve Bottom. De szülei úgy döntöttek, hogy megváltoztatják vezetéknevét Phoenixre – a hamuból újjászületett madárra.

Ha híressé válnál, megváltoztatnád a nevedet? Vagy megtartanád azt, amivel születtél?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?