Belföld, Hírek

A város lakói nem hagyták annyiban: újranyitott a megbüntetett pékség

Nagyon népszerű a helyiek körében a pékség, aláírást gyűjtöttek az újranyitásáért.

 

 

 




 

Két hónap büntetés helyett 9 nap után újra megnyitott az a pékség, amit a járványügyi szabályok megsértése miatt záratott be a hatóság november 25-én. A boltban az idősek vásárlási sávja alatt kiszolgáltak egy 65 évnél fiatalabb vásárlót, mire váratlanul ott termett a rendőrség.

A város lakói nem hagyták annyiban a szerintük aránytalan büntetést. Két nap alatt több mint 2000 aláírást gyűjtöttek össze, hogy kérik vissza a pékségüket. Ezután a rendőrség nemcsak a félmilliós bírságot mérsékelte 300 ezer forintra, de engedélyezte az üzlet újranyitását.

Már az első napon, tegnap  sorra jöttek a vásárlók  / Fotó: kapott

Cena Kadri, az albán pékség vezetője legalább ennyire megdöbbent azon is, hogy mennyire szeretik a portékáit.

– Nem gondoltam volna, de most már biztosan jó helyen vagyok itt Magyarországon –mondta meghatódva a Blikknek. – Nem kérhetünk személyit minden vásárlótól, de bajba sem szeretnénk újra kerülni, ezért az idősek vásárlási idősávjában inkább zárva tartjuk az ajtót, és egy ablakon át az utcán szolgáljuk ki a vevőinket.

Hivatalosan meg nem erősített információink szerint egyébként túlkapás miatt az intézkedő rendőr fegyelmit kapott. Kerestük a rendőrség sajtóosztályát, de eddig nem válaszoltak.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?