Belföld, Hírek

Most minden összejön: ha a pokoli hőség nem lenne elég, brutális vihar miatt is riasztanak, mutatjuk, kik készüljenek!

Nem enged a szorításából a pokoli hőség, és ezt tetézi majd az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az, hogy viharokra is számítani kell – kiadták a vészjelzést!

 

 

 

Az ország keleti részén várhatóak szombaton viharok amellett, hogy a hőség egyelőre nem enyhül, és a csúcsérték várhatóan 35 fok körül vagy afelett alakul, egyes helyeken akár a 37 fokot is elérheti – írja a met.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) az egész országra másodfokú riasztást adott ki, így néz ki most az ország hőség miatti riasztástérképe:

 

 

 

 

A napon mindenki óvatosan tartózkodjon, az OMSZ szerint az UV-sugárzás is rendkívül erős lesz, ilyenkor 15-20 perc is elég a leégéshez.

És ha mindez nem lenne elég, három megyére viharok miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Az OMSZ szerint Szabolcsban, Békésben és Hajdú-Bihar megyében villámlással kísért zivatar, vihar erős széllel, de akár jégeső is előfordulhat. Az alábbi térségben élőknek tehát a brutális hőség mellett erre is figyelniük kell!

Az előrejelzés szerint csak lassan várható enyhülés: az ország nagy részére vasárnapra és hétfőre is harminc fok feletti csúcshőmérsékletek várhatók, és csak ezt követően jöhet pár fokkal hűvösebb, de még mindig meleg idő.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?