Belföld, Hírek, Külföld

Szijjártó Péter felszólította Joe Bident, hogy tisztázza a korrupciós ügyeit

A külügyminiszter videóban üzent az amerikai elnökjelöltnek.

 

 

 

 


Szijjártó Péter videóban üzent Joe Bidennek azután, hogy az amerikai elnökjelölt az önkényuralmi rendszerek közé sorolta Magyarországot. A külügyminiszter szerint mielőtt Biden a magyar helyzettel foglalkozna, megválaszolhatná a korrupciógyanús ügyeivel kapcsolatos kérdéseket.

„Joe Biden demokrata párti amerikai elnökjelöltnek először meg kellene válaszolnia az ukrajnai korrupciógyanús ügyeiben felmerülő kérdéseket, mielőtt újra Magyarországgal kezdene foglalkozni” – fogalmazott Szijjártó szombaton a közösségi oldalán megjelent felvételen.

Szijjártó szerint Biden vádjai „igaztalanok és méltatlanok”. A külügyminiszter emellett választ vár arra, hogy a volt alelnök milyen módon vetette latba politikai befolyását a fia és a fia által vezetett vállalat nyereségessége érdekében, miért helyezett nyomást az ukrán kormányra és államra, hogy menesszék az ukrán főügyészt, és milyen köze volt ennek a menesztésnek ahhoz, hogy teljesen elültek a Joe Biden fiának energetikai üzleteihez kötődő nyomozások.

Kérdések Joe Bidenhez

Néhány kérdés Joe Biden amerikai elnökjelöltnek, még mielőtt újra Magyarországgal foglalkozna:

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. október 17., szombat

Az amerikai elnökjelölt és stábja egyelőre nem reagált a magyar külügyminiszter felvetéseire.

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?