Hírek, Külföld

Az ukrán hírszerzés úgy tudja, merénylet készül Vlagyimir Putyin ellen

Egy mérgezés, egy „gyors lefolyású betegség” vagy egy „baleset” révén próbálhatják meg likvidálni az orosz elnököt.

 

 

Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési részlege azt állítja, hogy merényletet terveznek Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. A Facebook-oldalukon azt írják, hogy az orosz politikai és üzleti eliten belül kialakult egy befolyásos emberekből álló csoport, akik célul tűzték ki, hogy amint csak lehet, eltávolítsák a hatalomból Putyint, és helyreállítsák a nyugati országokkal az ukrán háború miatt megsemmisült gazdasági kapcsolatot.

A bejegyzésben az áll, hogy ez a csoport mérgezés, egy „gyors lefolyású betegség” vagy egy „baleset” révén próbálhatja meg likvidálni az orosz elnököt. Sőt, már azt is tudni vélik, hogy Putyin után a hatalom Alekszandr Bortnyikovra, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetőjére szállna. Bortnyikov az utóbbi időben kegyvesztett lett Putyinnál amiatt, hogy az FSZB megalapozatlan értesüléseket közölt Ukrajnáról és arról, hogy mire számíthatnak az oroszok, ha megtámadják az országot.

Az ukrán hírszerzés információja állítólag az orosz Biztonsági Szolgálat köreiből szivárgott ki hozzájuk, ami arra utalhat, hogy az FSZB vagy próbálja csökkenteni a Putyint támogató Ramzan Kadirov csecsen elnök befolyását vagy közvetve így próbálnak együttműködést létesíteni az ukrán hatóságokkal. Azt is megjegyezték, hogy azért is tűntek el Kijev közelében a csecsen kommandósok, mert az orosz elnök védelmére irányították át őket, írja az Index.

Természetesen érdemes a most napvilágot, állítólagos merényletről szóló információt fenntartásokkal kezelni, hiszen a háború nem csak a fronton, de a kommunikációban is gőzerővel folyik Oroszország és Ukrajna között. Mindkét fél igyekszik több, a másikat megtévesztő információt közzétenni, de annyi biztos, hogy az orosz elnök ezt a jelentést olvasva még inkább bizalmatlanná válhatott a saját környezetével szemben.

Néhány napja a Blikk is megírta, hogy az orosz elnök biztonságára a háború kitörése óta jobban figyelnek, mint valaha, így még a közvetlen munkatársainak is nehéz hozzá bejutni. Vlagyimir Putyint pedig saját étel-előkóstoló, testőrök sokasága és golyóálló autó is védi.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?