Belföld, Hírek

Kiderült, mi állhatott a halálos érdi tömegverekedés hátterében

Egy nagyjából egy éve húzódó szerelmi ügy lehetett a halállal végződő tömegverekedés kiváltója.

 

 

 




 

112press utánajárt, hogy mi vezetett a csütörtök esti, halálos tömegverekedéshez.

A lap szerint körülbelül egy évvel ezelőtt egy érdi férfi feleségül vett egy enyingi lányt. A nagyjából hatmillió forintba kerülő esküvőt korábbi megbeszélésük alapján fele-fele arányban állta a két család. A házasság azonban gyorsan megromlott, állítólag azért, mert a férj „csicskának, bejárónőnek” használta a feleségét.

Az asszony nyolc hónapnyi házasság után szökött haza Enyingre, és nem is akart visszatérni a férjéhez. Az érdiek ezután azt követelték, hogy az enyingiek fizessék ki az esküvő teljes költségét.

Ezt a másik fél kinevette, szerintük ugyanis ennyi idő után már semmi nem jár vissza, ahogy fogalmaztak, „lejárt a garancia”.

Az érdi család ezt tiszteletleségnek vette, ezzel kezdődhetett el a véget nem érő viszály a két família között.

Egy frissen előkerült videón látszik, ahogy a két család hergeli, fenyegeti egymást. Nem sokkal ezután következett be a tragédia.

Nem a csütörtöki volt az első fizikai inzultus a két csoport között. Pár hete Siófokon is verekedés lett a találkozó vége. Az érdi család akkor „megbeszélésre” hívta az enyingieket.

Első alkalommal az enyingiek elmenekültek a közel tízszeres túlerő elől, majd csatlakozott hozzájuk egy budapesti építkezésen dolgozó munkásbrigád is egy E-osztályú Mercedesszel, mivel a „közelben voltak”. Valamelyik csapatot a tárnoki temetőnél is „beszorították”, ott is volt valamilyen adok-kapok – írja a 112press.

Később, az érdi támadásnál az autókból menet közben kiugráló férfiak a csomagtartóból vettek elő ásót, vascsövet, csákányt és kést. Ez utóbbival szúrták meg az érdi 50 éves férfit, akit próbáltak a mentők életben tartani, végül sérüléseibe belehalt. A lapnak nyilatkozó egyik férfi azt mondta, „biztosan nem volt cél a megölése, de önvédelem volt, vagy ő marad ott, vagy az, aki rátámadt. Ez nagyon sajnálatos, hiszen emberéletről van szó”.

A rendőrség 13 embert fogott el az összecsapás után, egy 36 éves férfit emberöléssel, a többieket csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsítják.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?