Belföld, Hírek

„A Kormányon a sor, hogy soron kívül gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentőkről” – rendkívüli juttatást kértek Orbán Viktortól

Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke egy levélben kereste fel Orbán Viktort és Kásler Miklóst, melyben rendkívüli juttatást kér a mentősöknek.

 

 

 

 


„A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége elnökeként ismételtem kérem a Kormány és az Ön szíves közbenjárást és segítségét a mentődolgozók koronavírus megelőzésében, következményeinek elhárításában a mentés mellett nyújtott áldozatos többletmunkájuk egyszer rendkívüli elismerése érdekében” – fogalmaz Kusper a levelében, melyre a HVG figyelt fel.

„A koronavírus rámutatott, hogy a mentőápolók, mentőgépkocsi vezetők, mentőorvosok, mentőtisztek, mentőtechnikusok, mentésirányítók és az őket támogató műszaki, gazdasági és adminisztratív területen dolgozók fáradhatatlan munkája fő pillére az egészségügy vérkeringésének” – tette hozzá.

Most ismét a Kormányon a sor, hogy soron kívül gondoskodjon a nagy kockázatot vállaló mentőkről, valamint a támogató munkakörben dolgozókról, hogy kellő megbecsülésben részesülhessenek” – írta.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?