Celeb / Híresség, Külföld

Kim Dzsong Un meghalt, az elmúlt hónapokban a hasonmása szerepelt – ezt gyanítják a megfigyelők

Újraéledtek a Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor halálával kapcsolatos pletykák, miután Japán azt állítja, a vezér egészségével kapcsolatban, a koronavírus-járvánnyal is összefüggésben valamiféle gyanú merült fel.

 

 

 




 

Az elmúlt időszakban igencsak megritkultak Észak-Korea teljhatalmú urának nyilvános szereplései, holott korábban rendszeresen jelent meg a médiában, a fotókon, videókon mindig körülötte lévő, szavait szorgosan jegyzetelő, magasrangú hivatalnokok kíséretében.

Először akkor röppent fel a hír, hogy baj lehet az állandóan atomrakétákkal fenyegetőző diktátorral, mikor nem vett részt nagyapja, a gyakorlatilag szentként tisztelt Kim Ir Szen „örökös elnök” születésnapi ünnepségén, amelyen idén amúgy is eltekintettek a szokásos, nagyszabású tömegrendezvényekről.

Az ezt követő jelentések – vagy inkább találgatások – arról szóltak, hogy Kim Dzsong Un súlyos beteg, vagy talán meg is halt. Szívműtétről szóltak az információk.

Aztán 20 nap után, május 1-jén a diktátor váratlanul megjelent a nyilvánosság előtt, hogy felavasson egy műtrágyaüzemet.

Aztán megint eltűnt egy időre, de a hivatalos állami hírügynökség képeket adott közzé, amin a koreai állampárt ülésén tart beszédet épp, ez június 7-én volt. Azóta folyamatosak a híradások a tevékenységéről, azonban őt magát nem mutatták.

 

 

Taro Kono japán védelmi miniszter tegnap sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy Észak-Koreában különös mozgolódás figyelhető meg, és közölte, vannak bizonyos gyanúik is Kim Dzsong Un egészségével kapcsolatban. A furcsaságok szerinte annak is részét képezhetik, hogy Kim Dzsong Un így próbálta elkerülni az országot sújtó koronavírus járványt – írja a The Sun.

A japán védelmi miniszter arról is beszámolt, hogy az észak-koreai diktátort érintő jelenségekről Japán és az Egyesült Államok információcserét folytatott, a részletekről azonban nem mondhatott semmit.

Kim Dzsong Un egyébként legtovább 40 napig volt távol a nyilvánosságtól, 2014-ben, azt gyanítják, akkor is valamilyen műtétje volt.

Egyébként meg Észak-Korea továbbra is azt állítja hivatalosan, hogy náluk egy koronavírus-fertőzött sincs.

The Times szerint egyes megfigyelők most úgy vélik, Kim Dzsong Un egészségi állapota vagy súlyosan romlott, vagy talán meg is halt.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?