Belföld, Hírek

Eltörte az ellene intézkedő rendőr kezét egy szigethalmi férfi – ám ez még nem minden, itt vannak a sokkoló részletek!

Vasárnap elrendelte a Debreceni Járásbíróság annak a férfinak a letartóztatását egy hónapra, aki eltörte egy intézkedő rendőr kezét. A 42 éves férfit hivatalos személy elleni erőszakkal és más bűncselekményekkel is gyanúsítja Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

 

 

 




 

A Debreceni Törvényszék által kiadott közleményben nem említik, hogy melyik településen történt az incidens. Azt írják, hogy „egy a megyében lévő településről” május 29-én, pénteken, éjjel fél 12-körül csendháborításról érkezett bejelentés. A rendőrök kimentek a bejelentett helyszínre, ahol az ott lévők nem működtek együtt a hatóságokkal, nem voltak hajlandóak igazoltatni magukat, majd a rendőrökre tettek ócsároló megjegyzéseket.

A ház udvarán több mint 10 személy tartózkodott, ezért a rendőrök erősítést kértek. Az egyenruhások kiakarták nyitni a kertkaput, ám ezt a bent tartózkodók nem hagyták és trágár szavakkal illeték a kint álló rendőröket.

A gyanúsított erősen ittas állapotban volt, megakarta ütni az egyik intézkedő rendőrt, ám sikerült neki elhajolnia. Ezután a rendőrök kitudták nyitni a kertkaput, ám ekkor a 42 éves férfi nagy erővel betolta azt, ami az egyik rendőr kezére rázáródott. A járőr többszörös csonttöréssel került kórházba, sérülése nyolc napon túl gyógyuló.

A rendőr még kitudta nyitni a kaput, az előtte haladó társának segített majd intézkedés alá vonták az udvaron tartózkodókat. A gyanúsított férfi nem engedte, hogy megbilincseljék, végig próbált szabadulni a rendőrök fogásából, még az egyiküknek a láthatósági mellényét is leszakította. A rendőröknek végül gázspray-vel kellett lefújniuk a férfit, hogy megbilincselhessék.

A bíróság szerint azért indokolt az egy hónapos letartóztatás, mert tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megpróbálna elszökni. A férfi büntetlen előéletű. A bíróság végzése nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezett.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?