Belföld, Hírek

Megjelent a rendelet: több esemény idejére is feloldja a kormány a járvány miatti korlátozásokat

Nemcsak az augusztus 20-i rendezvények, de az utána következő két, egy hétnél is hosszabb, nagy látogatottságú nemzetközi esemény idejére is felfüggesztette a kormány a járványügyi korlátozásokat.

 

 

 




 

Az augusztus 20-i rendezvények idén rendhagyó módon fesztiválszerűek lesznek és több napon át tartanak majd. A programok ismertetésén túl kedden az is kiderült, hogy az államalapítás ünnepéhez kapcsolódó központi rendezvényeket korlátozás nélkül szeretnék megrendezni, ezért azokon nem kell alkalmazni az egyébként még érvényes szabályokat. Az engedmény még két további nemzetközi eseményre is érvényes lesz – olvasható a kedd este megjelent Magyar Közlönyben.

A három rendezvény közül az első az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe. Az ehhez kapcsolódó állami és önkormányzati rendezvények augusztus 18–22. között zajlanak. Ezt követi a Budapesten szeptember 2–5. között tartandó a FEI Négyesfogathajtó Európa-bajnokság, valamint az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus, amelyet szeptember 5–12. között rendeznek, s amelyre pár órára Ferenc pápa is ellátogat.

Ezek a rendezvények az esemény teljes időtartama alatt korlátozás nélkül látogathatóak – olvasható a kormányrendeletben.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?