Hírek, Külföld

Vuhanban betiltották a vadállatok fogyasztását és kereskedelmét

A koronavírus kiindulási térségében ezentúl szigorú szabályok vonatkoznak a vadállatok tenyésztésére, élelmiszerként tilos használni őket.

 

 

 

 




 

A kínai Hupej tartomány betiltotta a vadállatok fogyasztását és kereskedelmét a koronavírus gócpontjaként elhíresült Vuhan városában. A vadászoknak, tenyésztőknek és kereskedőknek a kínai állam kártérítést ajánl fel – írja a CBSNews.

Kína nagy nyomás alatt volt, hogy lépjen az egzotikus állatok kereskedelme ellen, miután a világ nagy része ezt teszi felelőssé a világszerte tomboló járványért. Vuhan most nagyon szigorú törvényeket hozott a vadállatok tenyésztésére vonatkozóan, szigorúan kikötve, hogy egyiket sem lehet élelmiszerként tenyészteni.

A legfőbb jogalkotó testület a törvénnyel azt is jelezni akarja, hogy az egész országban meg akarják szüntetni a vadhúsevés több évszázados szokását.

Állatvédő szervezetek üdvözlik a döntést, hozzátéve, hogy ez az első eset, hogy a kínai állam kísérletet tesz az egzotikus állatok felvásárlására, hogy megfékezzék az illegális tenyésztést.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?