Belföld, Hírek

Orbán Viktor: Budapesten is feloldjuk a kijárási korlátozást

A miniszterelnök bejelentette azt is, hogy a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket az enyhítésekben.

 

 

 

 

 


Megszületett a döntés Budapestről: a fővárosban is feloldják a kijárási korlátozást.

Ezt Orbán Viktor jelentette be a Facebook-oldalára felöltött, Hajrá Budapest című videójában.

„Azzal a jó hírrel szolgálhatok, hogy az első csatát, a járvány megfékezéséért vívott csatát fényesen megnyertük, és ezt most már nemcsak remény, kívánság, vagy önbuzdítás, hanem tény is” – mondta a miniszterelnök.

Elmondta, hogy a fertőzésen átesettek száma alacsony, és az új megbetegedések száma is kedvezően alakul. A kormányfő szerint ez azért sikerülhetett, mert minden döntést időben hoztak meg, és mert az egész ország felelősségteljesen viselkedett – ezt meg is köszönte mindenkinek.

„A mai szakmai háttérmegbeszéléseken világossá vált, hogy a járvány erejét Budapesten is letörtük, így Budapesten is áttérhetünk – igaz, óvatosan és megfontoltan – a védekezés második szakaszára. Ezért a kijárási korlátozást feloldjuk, és a főváros mindig két hét késéssel követi majd a vidéket.”

A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy a felelősségteljes magatartás, a védőtávolság betartása Budapesten különösen is fontos.

Arra kérte a fővárosi polgármestereket, hogy ne vegyék félvállról a kockázatot, és külön figyeljenek oda az idősotthonok biztonságára.

 

 

 

Hajrá, Budapest // Come on, Budapest!

66. Hajrá, Budapest // 66. Come on, Budapest!

Közzétette: Orbán Viktor – 2020. május 16., szombat

 

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?