Belföld

„Azonnal pálinkát kell innom” – mondta Orbán Viktor, miután 34,5 fokra mérték a testhőmérsékletét a szekszárdi kórházban

A mérést elvégző kórházi dolgozó csak annyit válaszolt: ‘Az jó egyébként a vírusra is.’

 

 

 

 





Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggel a Tolna Megyei Balassa János Kórházban tett váratlan látogatást. Az ellenőrzés keretében végigjárta – majd a közösségi oldalán bemutatta – a Covid-gyanús vagy igazolt fertőzöttek szakmai eljárásrendnek megfelelő ellátási helyszíneit – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A szekszárdi egy pavilonkórház, ahol külön épületekben helyezhetik el a különböző betegségekben szenvedőket.

A látogatásról videó is készült, ami felkerült a kormányfő Facebook-oldalára. A felvételen látszik, hogy a miniszterelnök lázát megmérik, mielőtt belépne a kórházba. A mérést végző dolgozó közben azt is megkérdezi van-e valamilyen tünete Orbán Viktornak.

„Nehéz légzés, fulladás, fáradékonyság? Nincs? Hát, Superman. Ki is hűl, 34,5” – mondja a kórház dolgozója, mire a miniszterelnök visszakérdez: „34,5?”

„Igen, tehát ilyen jó kis lázmérőnk van” – válaszol a dolgozó.

„Azonnal pálinkát kell innom” – vágja rá Orbán, mire a kórház munkatársa annyit válaszol:

„Az jó egyébként a vírusra is.”

A miniszterelnök ezután megtekintett két kórtermet, ahol a későbbiekben nagyobb számban tudnak lélegeztetni intenzív ellátásra szoruló betegeket.

A főorvosi jelentésből kiderült, hogy az intézményben most egy, bizonyítottan koronavírusos személyt kezelnek, de a kapacitások maximális igénybevételével egy időben közel 180 ágyon folyhat a fertőzöttek ellátása.

 

 

 




 

Látogatása végén a miniszterelnök gratulált a kórház felkészültségéhez.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?