Celeb / Híresség

Kiadták a listát: ezek a celebek szerepelnek a NAV legnagyobb adótartozói között

Kiadta a NAV a legnagyobb adótartozók listáját, közöttük feltűnik Bíró Ica és a feltűnő költekezéseiről híres Berki Krisztián neve.

 

 

 

 




 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2019 negyedik negyedévében 86 adózónál állapított meg – jogerőre emelkedett határozatban – jelentős összegű adóhiányt, ez magánszemélyeknél 10 milliónál, míg más adózóknál 100 millió forintnál nagyobb összegű adótartozást jelent.

Az ismertebb nevek sorában nem először bukkan fel Bíró Ilona, azaz Bíró Ica neve az egyéni vállalkozók között az adóslistán, az egykori modell, a Metal Lady néven ismertté vált énekesnő és fitneszedző az elmúlt években legtöbbször a bedőlt svájcifrank-alapú hitele és kilakoltatása kapcsán került be a hírekbe. Szépségközpontja kialakítására vett fel devizahitelt, amelynek törlesztője – Bíró Ica korábbi nyilatkozata szerint – majdnem a háromszorosára nőtt, amit már nem tudott fizetni, két ingatlanát a végrehajtó elárverezte, őt kilakoltatták.

 

 

Berki Krisztián tévés celeb neve is tartósan ott parkol a magánszemély nagyadósok között. Berki – aki 2008-2010-ben az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója is volt – költekező életmódját a közösségi médiafelületeken folyamatosan dokumentálja, a tavaly őszi önkormányzati választáson pedig meglepetésre – közel tízezer támogatói aláírást összegyűjtve – elindult a főpolgármesteri posztért. Az is tudható róla, hogy belekeveredett egy hatmilliárd forint összértékű adócsalási ügybe, amiben 45. rendű vádlottként ötmillió forintos kárt okozott a költségvetésnek azzal, hogy az egyik cégén keresztül fiktív számlákat fogadott be. Berki elismerte a bűnösségét a Blikk korábbi cikke szerint. Berkiről az is kiderül a cégadatokból, hogy jelenleg nincs a nevén működő vállalkozás, a hozzá köthető cégek többsége felszámolással vagy kényszertörléssel megszűnt.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?