Belföld, Hírek

Két kocsmázás között felakasztotta a kutyáját, felfüggesztett fogházat kapott

A kisbéri férfi így akarta megbüntetni az állatot, tetemét a ház mellé dobta ki.

 

 

 

 




3 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év 1 hónap fogházbüntetésre és 100.000 Ft pénzbüntetésre ítélte a Tatabányai Törvényszék azt a kisbéri férfit, aki felakasztotta kutyáját. A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség keresetlevelet nyújtott be a Tatabányai Törvényszékhez azt kérve, hogy a bíróság 8 évre tiltsa is el az ebtartástól a kisbéri férfit.

Az eset még 2017. február 11-én történt, amikor a férfi italozás közben a kocsmában értesült egy ismerőstől arról, hogy kutyája rátámadt az udvarban lévő kacsákra. A férfi hazasietett, és mikor meglátta, hogy a kutya valóban elkapta az egyik kacsát, megpróbálta elvenni a tőle. Az állat azonban a keze felé kapott, ezért elhatározta, hogy móresre tanítja a kutyát.

Kötelet hozott, és a kerítésre akasztotta fel az állatot, majd miután az kimúlt, a ház melletti gazos területre hajította a tetemet. Miután szörnyű tettét végrehajtotta, visszaindult a kocsmába, és folytatta az italozást.




Közben továbbra sem várható, hogy szigorúbban járnak el az ilyen és ehhez hasonló esetekben.

A kormány tegnap nyolcadjára dobta vissza az állatkínzásért kiróható büntetések szigorítását célzó törvényjavaslatot,

amelyet a Jobbik nyújtott be, közölte a párt. Szerintük a képviselők indoklást sem adtak döntésükről.

A közelmúltban rengeteg olyan brutális állatkínzás történt, amely nagy nyilvánosságot kapott – ilyen volt a balotaszállási asszony, aki kocsija után kötve ölte meg kutyáját, vagy a hernádnémeti nő, aki halálra éheztette agarait.

 

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?