Belföld, Hírek

Néhány hónapos babája fejét ütötte egy esztergomi apa: zavarta a pici sírása…

A lakás berendezésének különböző, tompa részeibe verte a fejét néhány hónapos kisbabájának az apa, mert a pici túl sokat sírt, ez pedig dühítette. Tettével életveszélyes sérüléseket okozott a csöppségnek.

 

 

 

Az esztergomi férfinak és élettársának 2021. június 3-án született meg a gyermeke, aki néhány hónap elteltével hasfájóssá vált, ami miatt gyakran sírt. A vádlott a kezdetektől fogva nehezen tolerálta babasírást, ami miatt gyakran indulatossá, ingerültté vált.

Az apa kezdetben kiabálással vezette le az indulatát, ám két alkalommal a gyermek sírása miatt kialakult dühében bántalmazta is az alig négy hónapos sértettet oly módon, hogy a fejét nekiütötte valamely, a lakásban található tompa tárgynak. A legutolsó alkalommal a kicsi az eszméletét vesztette, s életveszélyes sérüléseket szenvedett. A vádlott ezt észlelve, a szomszédok segítségével mentőt hívott a kisbabához.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a férfival szemben, a vádiratban pedig arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre, valamint közügyektől eltiltásra ítélje, továbbá állapítsa meg, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

A gyámhatósági eljárásban a férfi szülői felügyeleti jogát azonnali hatállyal megszüntetették – áll az ügyészség közleményében.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?