Belföld, Celeb / Híresség

Meglepő döntést hozott Szilágyi István özvegye: mégis eladja az otthonát – Ennyiért hirdetik a családi házat

Budapest — Meglepő fordulat Szilágyi István (†82) özvegyének életében: Humenyánszky Jolán (78) szobrászművész úgy döntött, eladja a XVII. kerületi családi házat, amelyben éltek – erre olvasóriporterünk hívta fel a figyelmet.

 

 

 




 

Pedig az özvegy korábban hajthatatlan volt, egyetlen éjszakára sem akarta elhagyni azt a romos épületet, amelyben a fia, Péter (49) május elején brutális kegyetlenséggel végzett az ország Lópici Gáspárjával. A 150 négyzetméteres, nagyon rossz állapotban lévő építmény és a hozzá tartozó 580 négyzetméteres telket jelenleg 40 millió forintért hirdetik.

– Furcsállom, hogy eladná a házat, hiszen nem is olyan régen még azt mondta, nem megy el onnan. Pedig évekkel korábban már mondtuk nekik, hogy meneküljenek onnan, de nem hallgattak senkire – mondta a hír hallatán megdöbbenve Joli néni testvére, Sarolta. – Nem tudom, ha sikerülne eladni az ingatlant, hova menne Joli. Lehet, azt tervezi, hogy vesz egy pici lakást vagy elmegy albérletbe, esetleg otthonba, bár korábban arról azt mondta, oda egyáltalán nem akar költözni.

Úgy tudjuk, az özvegy a hitelcsapdából menekülne, ezért döntött a ház eladásáról, amelyre évekkel korábban 7 millió forint devizahitelt vettek fel férjével, s bár a munkák sosem fejeződtek be, a tartozás csak nőtt. Jelenleg legalább 30 milliónyi a tartozás, amellett az elmaradt szemétdíj, gáz- és telefonszámla miatt is indult végrehajtás az özvegy ellen.

Szilágyi István májusban hunyt el, szeretett háza pedig már fel is tűnt egy hirdetési portálon / Fotó: Ingatlan.com

 

 

 

 

 

– Jolika fél, hogy utcára teszik és akkor fedél nélkül marad, egyetlen forint nélkül. Korábban kitartott a ház mellett, nem tudom, miért gondolta meg magát, de ennyiért nem nagyon kelhet el – mondta lapunknak a család egyik ismerőse. A hirdetés szerint a telken álló épület teljes felújítást vagy elbontást igényel, így a vevő inkább a telekkel számolhat.

– Amennyiben az ingatlan nem használható és elbontásra kerül, engedni kell az árból, hiszen a telek árával lehet számolni. Jelen esetben négyzetméterenként 30-40 ezer forinttal lehet számolni, így összességében 24-25 millió forint lehet a reális ár, sőt a ház elbontásának költségei miatt a vevő még alkudhat is az árból – mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Ám ha valóban csak 25 millió forint körüli áron sikerül túladni a házon, akkor az özvegy még a banki tartozásait sem tudja kifizetni, nem beszélve arról, hogy békés öregkort biztosítson magának. Kerestük Joli nénit, aki érdeklődésünkre megerősítette, valóban eladásra kínálja otthonát, ám bővebben nem tudott beszélni, mert fogorvosnál volt, a szakember azon dolgozik, hogy az idős hölgy hamarosan új fogsort kaphasson.

Hitellel együtt is el lehet adni

Mivel az ingatlanon rengeteg hitel van, így a bank engedélye nélkül nem lehet azt eladni – tudtuk meg a jogi szakértőtől.

– Bár a bank nem szerepel majd az adásvételi szerződésben, mégis résztvevője lesz annak. A vásárló a vételár egy részét, amennyi az adósság, azt közvetlenül a banknak utalja, a fennmaradó részt pedig a tulajnak – mondta dr. Szilágyi Roland ügyvéd.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?