Külföld

Már 23 ezer forintért lehet újszülött gyereket venni az orosz feketepiacon

A csecsemők ára a jellegzetességeiktől függ. A szláv típusú gyerekekért Moszkvában és Szentpéterváron kérik el a legtöbbet.

 

 

 

 

 




A The Insider nevű orosz lap nyomozói jártak utána annak, hogyan pörög az újszülött gyerekek adásvétele a feketepiacon. Az eredmény minden várakozást felülmúlt, és kiderült, milyen módszerekkel élnek vissza a bűnözők az ország örökbefogadási rendszerével, írja a The Sun.

Az újságírók először egy hamis profilt készítettek maguknak a közösségi felületeken, majd a nem létező férfi nevében viszonylag könnyen kapcsolatba kerültek egy ügynökséggel, amely segítséget ajánlott neki egy újszülött beszerzésében.

Tegyük hozzá, nem volt nehéz dolguk: a legnépszerűbb orosz keresőmotor 85 ezer találatot regisztrál a „gyerekvásárlás” kifejezésre csak Moszkva környékén.

A gyerekkereskedelemre szakosodott ügynökség büszkén vállalta, hogy kiváló kapcsolatot ápol az ország különböző szociális szolgálataival és a kórházak szülészeti osztályaival is, így nem okoz gondot, hogy nagyjából 2 millió forintnak megfelelő rubelért leszállítsanak egy kisbabát a megrendelőnek.




A lap újságírói itt nem álltak meg, és még mélyebbre ástak az orosz gyerekkereskedők mocskos ügyeiben. Kiderült, hogy ennél jóval olcsóbban, akár 23 ezer forintnak megfelelő összegért is könnyen lehet kisbabához jutni Oroszországban.

Az esetek nagy részében az adásvételben részt vevő édesanyák hihetetlenül kétségbeejtő helyzetben voltak, ezért is mentek bele a babák értékesítésébe.

Az újságírók azt is kiderítették, hogy milyen szempontok alakítják ki egy csecsemő vételárát: a vidéki régiókból származó nem szláv gyerekeket kínálják a legolcsóbban, míg a szláv babák ára a legborsosabb, elsősorban Moszkva és Szentpétervár környékén.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?