Érdekes, Igaz történetek, Külföld

Egy gyászoló anya levadászta egy kartell tagjait: megölték a lányát, és a hatóságok nem tettek semmit

Egy mexikói asszony hadjáratot indított a lánya gyilkosai ellen!

 

 

 

Miriam Rodriguez példaértékű kitartása az egész világot bejárta, és bár története igencsak szívszorító, nagyon sokat tanulhatunk tőle. Miriam illegális fegyvereket, hamis személyazonosságit, és a felismerhetetlenségig álcázta magát, hogy megtalálja a lánya gyilkosát.

5 évet töltött azzal, hogy bosszút álljon a lánya gyilkosain, és a lelke végre megnyugvásra találjon! De a történet sajnos tragikusan végződött!

2012-ben Miriam 20 éves lánya, Alejandra Salinas Rodrigues nyomtalanul eltűnt. A kétségbeesett anya az ezt követő időszakban pedig fenyegető telefonhívásokat kapott az emberrablóktól. Óriási összeget követeltek a lányáért cserébe, és bár Miriam mindent megtett azért, hogy visszaszerezze a lányát, mégsem sikerült. Csak hamis ígéreteket és hazugságokat kapott!

Alejandra holttestét 2014-ben találták meg egy elhagyatott tanyán!

A kétségbeesett anya ezután arra szentelte életét, hogy megtalálja a bűnbanda tagjait. Olyan cselekhez folyamodott, amelyekhez hasonlót csak filmekben láthatunk, álruhába öltözött, majd online nyomozásba kezdett.

Az első bandatag, akit leleplezett, azt mondta, hogy nem ő ölte meg Alejandrát, de végül egy nevet mégiscsak elárult, mégpedig Sama nevét. A világháló segítségével végül hosszas nyomozás után a nő rátalált Samára, megkereste, hogy hol lakik, összebarátkozott a szomszédaival, és egy alkalommal még választási tisztviselőnek is kiadta magát.

Miután elegendő információt összegyűjtött, értesítette a rendőrséget, és ő maga elindult, hogy felkutassa a többi bandatagot is. Összesen 10 embert leplezett le, akik a Zeta bűnbanda tagjai voltak, de “küldetését” nem tudta befejezni, ugyanis 2017-ben anyák napján a háza előtt 12 lövéssel végeztek vele.

A fia végül folytatta a harcot a Miriam által alapított szervezetnél, amely a szeretteik elrablásával küzdő családoknak nyújtott segítséget.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?