Belföld

Súlyosabb büntetésre számíthat a kutyáját halálra kínzó balotaszállási nő

A nyomozók a nő tettét vétségről állatkínzás bűntettére minősítették át. Jelenleg szabadlábon védekezik.

 

 

 

 

 




Korábban mi is beszámoltunk az egész országot felháborító balotaszállási állatkínzás esetéről. Egy asszony a kocsijához kötve húzta a kutyáját, mert így akarta megbüntetni az állatot a szökése miatt. A kutya nem élte túl a szörnyű utat.

police.hu most arról számolt be, hogy a nő cselekményét vétségről bűntettre módosították a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság nyomozói.

A 68 éves asszonyt feljelentő szemtanú elmondta, hogy az 5413-as számú úton egy autót látott közlekedni, amelynek a hátsó lökhárítójához egy nagyobb testű kutya volt kötve.

Az állat egy ideig futott a kocsi után, de rövid idő múlva nem tudta tartani a sebességet, és elesett. A sofőr az ekkor már földön fekvő ebet megállás nélkül vontatta tovább.

A bejelentést követően a járőrök azonnal a megadott helyre mentek, de a kutya időközben elpusztult, tetemét a gazdája el is ásta.

 

 




 

 

A nőt a rendőrök előállították, és állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A nyomozás során kirendelt szakértő azt állapította meg, hogy a kutya azért pusztult el, mert az asszony cselekménye különös szenvedést okozott neki.

A nyomozók a szakértői vélemény alapján módosították a gyanúsítást, és a nő cselekményét vétségről állatkínzás bűntettére minősítették át.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított ügyében a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat vádemelés javaslatával átadták az illetékes járási ügyészségnek.

 

 

 

 

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?