Belföld, Hírek

Lemondott az LMP társelnöki pozíciójáról is Szél Bernadett.

 
Az LMP társelnöki és a frakcióvezetői posztjáról is lemondott Szél Bernadett – írja az Index. A politikus a párt etikai bizottságának döntései miatt határozta el a távozást, mert nem akar olyan „rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák”.
 
Szél Bernadett lemondott az ökopártban betöltött összes pozíciójáról, innentől nem lesz

  • se társelnök,
  • se frakcióvezető.

Az információ a Borsod24 nevű oldalon jelent meg elsőként, de az Indexnek is megerősítették az LMP-ből.
Szél Bernadettet az információk szerint a Magyar Hangnak adott egy interjút, amiben részletesen beszélt a lemondás okairól. Ebben többek között a következőket mondta:

„egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez”.

Hozzátette:

„nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák”.

Mint emlékezetes, Szél Bernadettet az LMP etikai bizottsága néhány héttel ezelőtt három évre eltiltotta a pártban betöltött pozícióktól, mivel a kampányban a választókerületi visszalépésekről tárgyalt más pártokkal.
Bár az eltiltás nem kötelezte lemondásra, a politikus akkor közölte, hogy ad magának némi gondolkodási időt ezzel kapcsolatban, ami úgy tűnik mostanra telt le.

KI LEHET AZ ÚJ TÁRSELNÖK?

Az LMP-ben már múlt héten is téma volt Szél lemondása, melynek kapcsán a párt vezetői elkezdtek azon gondolkodni, ki lehetne az utód. A párt alapszabálya szerint mindenképp női politikusnak kell követnie a poszton Szélt, amiért többen Demeter Mártát tartják esélyesnek.
A frakcióvezetői fronton a másik társelnök Keresztes László Lóránt válthatja a politikust, de Ungár Péter neve is felvetődött már (ő az Indexnek nem kívánt nyilatkozni sem Szél távozásáról, sem az utódlás kérdéséről).
 
forrás: alfahir.hu
 



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?