Belföld

Új információk a választási csalásról – a Fidesz a saját törvényeit sem tartotta be!

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szerint a párt informatikai rendszerét ért terheléses támadás azt bizonyítja, hogy a hatalom nem szerette volna, hogy más párt legyen kormányon./Kép. nepszava.hu

 
A legfrissebb infók nagyon nem kedveznek a kormánynak. Egyre jobban és jobban szorul a hurok a Fidesz nyaka körül.  A Fidesznek nem volt elég, hogy saját magára szabta a választási törvényt, így a választás napján még több olyan dolgot is megléptek, ami miatt most rengeteg ember kérdőjelezi meg a választások tisztaságát. Egyre több jel utal arra, hogy a Fidesz még a saját törvényeit sem tartotta be.
 
Érthető a gyanakvás, hiszen sok a megválaszolatlan kérdés. Továbbra sem tudjuk, hogy miért omlott össze a valasztas.hu tájékoztatási felülete. Nincs válasz arra, hogy hogyan térhetnek el a szavazóköri névjegyzéki adatok az NVI honlapján található adatoktól. Azt sem lehet tudni, hogy miért nem zárták le a törvényes határidőre a névjegyzéket. Furcsábbnál furcsább esetekben nem volt hiány ezen a választáson: több száz ukrán embert jelentettek be egy-egy lakcímre, a kis határátkelők megnyitásával tömegesen utaztatták a nem magyar anyanyelvű állampolgárokat, a választókörökben csak az ellenzéki szavazatok voltak érvénytelenek. Az MSZP-PM szövetség már elemzi és nyilvánosságra hozza a megkapott jegyzőkönyveket a www.ujraszamolas.hu oldalon és mindent elkövet a gyanús esetek kivizsgálásáért – ezt Tóth Bertalan a párt frakcióvezetője mondta el. A politikus elmondta, hogy szombaton pedig az MSZP is részt vesz a következő tüntetésen az Operánál mindazokkal, akiknek fontos a demokrácia és a választás tisztasága. Az MSZP-PM követeli a 2018-as választások megismétlését, új választási törvény mellett, amit Áder János köztársasági elnök felé indítványoznak. Az MSZP ez mellett követeli az NVI vezetőjének Pálffy Ilonának a lemondását. Mert ő volt az aki asszisztált a Fidesz-KDNP csalásához.

 

olkt.hu/mszp.hu

forrás



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?