Belföld, Hírek

Eldőlt: legalább ennyi néző lehet majd a futball Eb budapesti meccsein – Van olyan helyszín, amely kieshet

Április 7-ig kellett az idei labdarúgó Európa-bajnokság rendezőinek beadniuk azt a tervet, amelyben a szurkolók beengedésével kapcsolatos álláspontjukat vázolják. Korábban Aleksandar Ceferin, az UEFA elnöke kijelentette, csak az a város rendezhet, ahol szurkolók is lehetnek. A beérkezett anyagokat április 17-ig elemzi ki az UEFA, majd hozza meg a végső döntést.

 

 

 


London, Glasgow, Dublin, Amszterdam, Koppenhága, Szentpétervár, Bilbao, München, Budapest, Baku, Róma és Bukarest a tizenkét rendező helyszín, de könnyen lehet, hogy ez a lista még szűkül, ugyanis több rendező már most kijelentette, nem tud majd nézőket fogadni.

Budapest nincs köztük. Azt az MLSZ is megerősítette, hogy biztosan lehetnek majd szurkolók, de pontos számot nem adtak. Annyit sikerült megtudni, hogy várhatóan a 68 ezres Puskás Arénában minimum 15 180-an lehetnek majd (az Európai Szuperkupa-döntőből kiindulva). Persze végleges döntés pénteken várható, akár a stadion felét is megtölthetik a nézők. Azt pedig Gulyás Gergely miniszter jelentette ki, hogy olyan drukkerek mehetnek be, akik védettséget jelentő oltással rendelkeznek.

Londonban is lesz néző. A Wembley hét meccset rendez majd, és a jelenlegi szabályozás szerint május közepétől legfeljebb tízezer, június 21-től korlátlan számú drukker lehet. Az angol szövetség reméli, hogy akár 20 ezren is lehetnek majd a meccseken, sőt, másoktól is szívesen átvállal rendezést.

A skót kormány jóváhagyta, hogy a glasgow-i Hampden Parkban 12 ezer szurkoló mehet majd be. Dublinban viszont egyre nagyobb az aggodalom, úgy néz ki, hogy az Aviva Stadionban nem lehetnek majd nézők, így könnyen lehet, hogy a három csoportmeccsről és egy nyolcaddöntőről lemondhatnak az írek. Amszterdamban, a Johann Cruyff Arénában 12 eze drukker lehet a döntés alapján.

koppenhágai Parken Stadionba, amely 38 ezer néző befogadására alkalmas 11-12 ezer szurkolót tudnak majd beengedni. A szentpétervári, 68 ezer nézőt befogadó Kresztovszkij Stadion az orosz tervek szerint félig telhet meg.

Nagy bajban van Bilbao, de München sem tudott konkrét információkkal szolgálni. Előbbinél a baszk törvények szerint lehetetlen teljesíteni a szurkolók beengedését június 11-től. Münchenben pedig nőttek az esetszámok, így konkrét adatot nem közöltek. A németek valószínűleg bennmaradnak, s a 70 ezres Allianz Arénában 13-15 ezer néző lehet majd.

Baku és Róma is azt ígérte, hogy beengedi a nézőket, de pontos számmal egyik helyszín sem tudott szolgálni. Az viszont már biztos, hogy Bukarestben 13 ezer látogató lehet majd az 54 ezer férőhelyes stadionban.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?