Hírek, Külföld

Megint megtörtént: fekete férfi nyakára, fejére térdelt egy rendőr, de nem Amerikában, sokkal közelebb – videó

Nyilvánosságra került egy videófelvétel, amin egy brit rendőr látszik, aki egy megbilincselt fekete férfi nyakán és fején térdel.

 

 

 




 

Felfüggesztették az eset után az a brit rendőrtisztet, akinek ügyéről felvétel is készült. A rendőr intézkedés közben rátérdelt a megbilincselt férfi nyakára, hiába kiabálta a gyanúsított többször is, hogy szálljanak le róla – írja a 24.hu.

Az eset Londonban történt, a helyettes rendőrfőnök is „rendkívül nyugtalanítónak” nevezte a videót. „Néhány alkalmazott technika nagy aggodalomra ad okot, a rendőri képzésben ezeket nem tanítják” – tette hozzá Sir Steve House.

 

 

 

 

London polgármestere, Sadiq Khan is kifejezte aggodalmát és szomorúságát a történtekkel kapcsolatban. Az ügyben azonnali nyomozást rendeltek el, a felfüggesztett rendőr társát egyelőre csak az operatív szolgálat alól mentették fel, de őt nem függesztették fel.

Az áldozatot, vagyis a gyanúsítottat is őrizetbe vették. A 45 éves színes bőrű férfi nyilvános heyen kést tartott magánál.

„Féltem, hogy kivégzik, így ölték meg George Floydot is. Ha nem veszik őket körül a felvételeket készítő emberek, megfojthatták volna. A földön volt, bilincsben, miért kellett a nyakára térdelni?” – mondta egy szemtanú a BBC-nek.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?