Kvíz

Ki törte össze a képen látható személyek közül a vázát? A választásod sokat elárul a személyiségedről

A válaszod segít abban, hogy többet tudj meg magadról.

 

 

 

A pszichológiának azt az ágát, amely a személyiséggel és annak egyének közötti változataival foglalkozik, személyiségpszichológiának nevezzük. Elgondolkodtál már azon, hogy miért lehet két különböző személyiségű ember közeli barát, és miért lehet két hasonló személyiségű ember esküdt ellenség? Ezzel a teszttel megértheted, hogy miért van ez így.

Elég, ha válaszolsz erre az egyszerű kérdésre, miután megnézted ezt a képet: Ki törte össze a vázát?

A képen nincsenek nyomok, és nincsenek olyan elemek, amelyek elárulnák a választ. Csak egy dolgot tarts szem előtt – nincs helyes válasz. Ennek ellenére ki kell választanod egy személyt, és mi megmondjuk, hogy ez mit árul el a személyiségedről.

Az A gyermek tűnik a legkézenfekvőbb választásnak. A többiek felülről néznek rá, ő pedig bűnbánóan hajtja le a fejét a tettei miatt. De az is lehet, hogy azért, mert gyakran magára vállalja a vétkeket. A csoportban valószínűleg ő képviseli a tipikus bűnbakot, akire mindenki ujjal mutogat, amikor nincs elég bizonyíték.
Lehet, hogy valójában ő a legszerényebb, és gyakran magára vállalja valaki más hibáját.
A választásod alapján úgy tűnik, hogy a legapróbb részletekre is odafigyelsz, és a felelősségteljes személyek közé tartozol. Nagyon óvatos vagy mindennel és mindenkivel szemben, aki körülötted van.

Ha másképp választottál, olvasd tovább.

A következő lehetőség a B lány. Úgy néz ki, mintha ő lenne a legidősebb a gyerekek közül, és valószínűleg egy idősebb nővér, aki gondját viseli a kistestvéreinek, amikor az anyukájuk elfoglalt vagy nincs a közelben. Úgy néz az A fiúra, mintha ő lenne a bűnös. Lehetséges, hogy ez az ő győztes mosolya, miután sikeresen bűnbakot csinált a fiúból. Másrészt vannak, akik azt gondolhatják, hogy a lány megnyugtató és megértő pillantással néz a fiúra, és azért mosolyog, hogy ítélkezés nélkül mutassa ki a szeretetét.

Ha ezt a lehetőséget választottad, akkor nagyon lelkiismeretes ember vagy. Próbálod megérteni a másikat, mielőtt elítélnéd. Igazságra törekszel, de nem feledkezel meg arról sem, hogy szeretettel megvigasztalj valakit, aki rászorul. Nem az a fajta ember vagy, aki a bajban magára hagyja a barátait.

A C gyermek a legelrejtettebb mind közül. Titkos testbeszéde van: nézd meg, hogyan tartja a kezét a zsebében, mintha az érzelmeit próbálná elrejteni. Úgy néz ki, mintha arra gondolna: „Huh! Csak ő elég hülye ahhoz, hogy ezt megtegye”.

Ha a C gyermeket választottad, és úgy gondolod, hogy azért rejti el az érzelmeit, mert a körülmények kedveznek neki, akkor egy vezető személyiséggel rendelkezel. Felismered az emberek, nem pedig a körülmények által okozott problémákat. Ezért van az, hogy figyelemmel kíséred a környezetedet, még ha ezt gyakran nem is mutatod ki. Szinte minden témában egyedi véleményed van.

Most az egyetlen lehetséges bűnös továbbra is az utolsó és talán a legfiatalabb a családban. Őt választottad a váza összetörőjének?


A D gyermek odamegy az anyjához, és megragadja a kötényénél fogva, ami azt mutatja, hogy valószínűleg fél a következményektől, amelyek az összetört váza miatt következnek be. Ő az egyetlen az anyán kívül, aki a vázára néz. Mindenki máshová néz.
Pszichológiai szempontból a D-baba választása azt bizonyítja, hogy felelős és megbízható ember vagy. Ez az egyik olyan tulajdonság, amely sikeressé tesz téged mindenben, amit az életben teszel. Minden nap igyekszel jobb emberré válni azzal, hogy szem előtt tartod a hibáidat és a hiányosságaidat. Hajlamos vagy megbízni másokban, és ez nagyon érzékennyé tesz téged.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?