Belföld

Pachert Balázs a csúcson: 1,5 milliárdos forgalom és 163 milliós osztalék a Balázs Kicksnél

Még nem volt 20 éves a fiatal vállalkozó, amikor 2021-ben megalapította a céget. A cipőkirály cége tavaly már rengeteg pénzt termelt.

 

 

 

Elképesztő eredményeket produkált tavaly Pachert Balázs cége, vette észre az rtl.hu.

A Balázs Kicks 1,517 milliárd forintos nettó árbevétellel és 146,2 millió forintos adózott eredménnyel zárta 2023-at, amiből a fiatal vállalkozó 163 millió forint osztalékot vett ki.

Pachert Balázs 2021 novemberében, három nappal 19. születésnapja után alapította vállalkozását, ami azóta dinamikusan növekedett. 2022-ben a cég 933,7 millió forintos árbevételt és 92,6 millió forintos adózott eredményt ért el. Az alapítás évében a cég eszközállománya 11,4 millió forint volt, amely 2022-re 212,7 millióra nőtt, tavaly pedig már 337,2 millió forint volt.

A Balázs Kicks nemcsak anyagi sikerekkel büszkélkedhet. A vállalat üzleteiben a sztárok mellett megfordult többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és jövendőbeli EP-képviselője is.

Áprilisban annyian próbáltak bejutni az üzletbe, hogy Budapest belvárosának forgalma megbénult. A hatalmas érdeklődést egy exkluzív póló váltotta ki, amit a 2okos nevű streamer páros tervezett, és 17 990 forintért árulták. Az emberek hosszú órákon át álltak sorban az úttesten, hogy hozzájussanak a különleges felsőhöz.

Pachert Balázs az RTL egyik legnépszerűbb műsorában is szerepelt. A fiatal vállalkozó a Cápák között című műsorban kapott több ajánlatot a befektetőktől, de végül mindet visszautasította, mert ragaszkodott eredeti üzleti elképzeléseihez.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?