Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

800 millió forintos osztalékot vett ki cégéből Várkonyi Andrea

Jól megy Mészáros Lőrinc feleségének reklámügynöksége. Az elmúlt három évben 1,7 milliárd forinttal lett gazdagabb.

 

 

 

A Mészáros Lőrinc felesége által 2020-ban alapított Whitedog Media Kft. továbbra is szárnyal, és egyre nagyobb osztalékot biztosít a tulajdonosoknak, írja a 444.

A friss beszámoló szerint Várkonyi Andrea 2023-ban 821 millió forint osztalékot vett ki a cégből, míg a kisebbségi tulajdonos, Gergely Judit 273 millió forinttal gazdagodott.

Mészáros Lőrinc felesége eddig minden évben vett ki osztalékot a Whitedogból, így három év alatt összesen 1,7 milliárd forinttal lett gazdagabb.

A Whitedog Media, amely számos megbízást kap Mészáros Lőrinc cégcsoportjától, tavaly megduplázta bevételeit, és már 8,9 milliárd forintból gazdálkodott. Ennek nagy része a főtevékenység eredménye volt.

Az anyagjellegű kiadások is jelentősen megnőttek: 2,8 milliárdról 6,9 milliárdra. A dolgozói kiadások is emelkedtek, 2022-ben bő félmilliárdot, míg tavaly már 701 milliót költöttek. A létszám is bővült, tavaly már 44-en dolgoztak a Whitedognál, az átlagos havi bruttó bérük 1,1 millió forintra nőtt, ami közel 100 ezer forintos emelést jelent.

A bevételek és kiadások eredményeként 1,09 milliárd forintos tiszta profit keletkezett, amit szinte teljes egészében kifizettek osztalékként a tulajdonosoknak.

Két érdekesség is van a cég mérlegében: a Whitedog bankszámláján tavaly év végén már 1,6 milliárd forint pihent, szemben a korábbi 447 millióval. A tartozások is duplázódtak: a cég 2 milliárd forinttal tartozik, melynek nagy része, 1,5 milliárd forint szállítók felé fennálló kötelezettség.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?