Celeb / Híresség

Tóth Gabi és kedvese a szerelmükről: „Túléltük a legdurvább időszakot” – Összekovácsolta őket a sok támadás

Megerősítették a nehézségek Tóth Gabi és kedvese, Papp Máté Bence kapcsolatát. Az énekesnő és a Fricska táncegyüttes frontembere nehéz időszakon van túl, ám a szerelmük kibírta a külvilág kezdeti rosszallását, manapság pedig boldogabbak, mint valaha.

 

 

 

A pár azt érzi, nincs számukra lehetetlen, éppen ezért úgy döntöttek, itt az ideje, hogy újabb ponton fonódjon össze az életük. Hivatásuk révén eddig is szerencsés helyzetben voltak, hiszen a lehető legtöbb időt tölthetik együtt a fellépéseken, ám most újabb fába vágták közösen a fejszéjüket: gyerekeknek és tinédzsereknek indítanak ének- és tánctábort.

Gabi és Máté nem riadnak meg a közös munka gondolatától, az elmúlt közel egy évben bebizonyosodott számukra, hogy a munkában is jól működnek együtt.

 Megértem, hogy eleinte sokan szkeptikusak voltak velünk szemben, ahogyan azt is, hogy a kapcsolatunk felfordulást okozott, mert sokáig nem kommunikáltunk, de mindez azért történt, mert sokáig mi magunk sem tudtuk, mit hoz a jövő, ismerkedő fázisban voltunk  kezdte Gabi a Vasárnapi Blikknek. – De utólag a rengeteg támadásért is hálás vagyok, mert nagyon összekovácsolt minket. Úgy érezzük, hogy ha egy ilyen durva időszakot kibírt a kapcsolatunk, akkor már minden jövőbeni nehézséget átvészelünk.

– Mostanra kezd megnyugodni körülöttünk minden olyannyira, hogy végre úgy működhessünk, ahogyan szeretnénk – vette át a szót Máté. – Boldogok vagyunk, jól érezzük magunkat és hálásak vagyunk azért, amiért az emberek is kedvesen állnak hozzánk. Egyre több pozitív visszajelzést kapunk, az emberek személyesen gratulálnak, sok boldogságot kívánnak nekünk, ami nagyon jól esik.

Bár újabban valóban kevesebb hír szól a párról, nemrégiben felreppent a szóbeszéd, miszerint az énekesnő kisbabát vár. Ám ők nevetve oszlatták el a pletykákat.

– Nem várunk babát, még nincs ilyesmiről szó – szögezte le Gabi. – Onnan tudtam meg, hogy ez a hír terjed rólam, hogy már a boltban is megszólítottak, hogy gratuláljanak, ám nincs mihez. Az tény, hogy Máté családjában gyermekáldás lesz, talán így keveredhettek össze az információk.

Jóllehet, kisbaba nincs a láthatáron, de egy közös szerelemprojekt annál inkább: Gabi és Máté július 15-től 21-ig tánc- és énektábort szerveznek Pomázon. A tábor ottalvós lesz, és minden olyan fiatalt is szívesen várnak, akiknek nincs néptáncos múltjuk.

– Két tábort rendezünk szimultán; az egyik csoportban a nyolctól tizenkét éves korig, a másikban tizenhárom éves kortól tizennyolc éves korig várjuk a gyerekek jelentkezését. A kicsiknél főleg a ritmusérzék fejlesztés, a sikerélmény szerzése a fontosabb, míg az ifjúságot páros táncokra oktatjuk majd. Emellett mivel Gabi a latin táncok szerelmese, könnyen lehet, hogy az esti táncházban egy-két latinos lépést is megtanulhatnak az érdeklődők. A tábor hetének végén pedig a szülőket is várjuk, hogy egy gálaműsor keretein belül megmutathassák a gyerekek, mi mindent tanultak – árulta el Máté, akinek a táborral komoly céljai vannak. – Szeretnénk egy kicsit kirángatni a fiatalokat a tabletezős, mobilozós világukból, megmutatni nekik, hogy a hagyományőrzés nem ciki, a néptánc olyan, mint az otthon melege, mindenki hazatalál. Alapvetően a Fricskával is az volt a célunk, hogy fricskát adjunk a tinédzsereknek, megmutassuk: lehet menő a néptánc.

Tóth Gabi és Papp Máté Bence közösen szerveznek tábort /Fotó: Boldog Attila

A táborban a hagyományos népdalok, táncok tanulása mellett kézműves foglalkozások, lovaglás, íjászat várja a fiatalokat, akiket folyamatos orvosi ügyelet vár, és lesz egy olyan előadás is, amit mentál higiénés szakember tart, akivel fontos témákról beszélgetnek majd.

– Nagyon fontosnak tartottam, hogy párbeszédet indítsunk a fiatalokkal a zaklatás témaköréről, hiszen sajnos rengetegen érintettek ebben. Szeretném, ha szakember segítségével edukálódhatnának, hogy senki ne váljon verbális vagy fizikai bántalmazás áldozatává – osztotta meg a gondolatait Gabi.

A néptánc és a hagyományok szeretete erős összekötő kapocs Gabi és Máté között, az énekesnő gyerekként táncosnak készült, ám végül nővéréhez, Tóth Verához hasonlóan az hangi adottsága által vált országosan ismertté.

– Én voltam a családban a táncos, Vera az énekes. Hétvégente fellépni jártam az egyesülettel, ám aztán a nővérem feltűnt a Megasztárban, én pedig ugyanazt akartam átélni, mint ő. Nem bántam meg, hogy így történt, de belül mindig is éreztem, hogy számomra a néptánc és a népdalok többet jelentenek, mint egy gyerekkori hobbit. Szerencsére az utóbbi években egyre jobban sikerült visszatalálnom, sőt, a tánc szeretete öröklődött, a lányom, Hannaróza több stílus iránt is érdeklődést mutat.

négy és féléves kislány jelenleg édesapja kedveséhez, Mikes Annához jár latin táncot tanulni, de ősztől a profi néptánc is felkerül a palettára.

– Máté otthon óvatosan már tanítgatta Hannit, illetve az óvodában is van néptánc órája, ősztől pedig Fitos Dezsőnél, a szakma nagyjánál fog tanulni. Imád táncolni, legyen szó nép- vagy latintáncról; mindkettő rabul ejti. Viszont semmit nem erőltetünk rá, azt és addig csinálja, amit és ameddig neki jól esik.

Míg Máté Gabit tanítja táncolni, addig Gabi Mátét énekelni. Felvetődik a kérdés: vajon melyikük a jobb?

– Az biztos, hogy Gabi jobb táncos, mint amilyen énekes én vagyok – vallotta be nevetve Máté. – Nagyon erős alapjai vannak, de szerencsére tudok neki újat tanítani. Nálunk tényleg jellemző, hogy a nap bármelyik szakában táncra perdülünk otthon.

Jóllehet, a pár sűrű éven van túl, pihenni eddig nem igazán volt idejük, idén nyáron viszont az elfoglaltságaik mellett is szakítanak egymásra időt.

– Szerencsére sok munkánk lesz nyáron, de tervezünk egy nyaralást. Viszont mivel a hivatásunk egyben a szenvedélyünk is, ezért annak is kiélvezzük minden pillanatát. Törekszünk arra, hogy a hétköznapokban is minőségi időt töltsünk egymásra, így nincs szükség luxusnyaralásra, mi egy közös, nyugalomban eltöltött hétvégét is nagyra értékelünk – fogalmazott az énekesnő.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?