Belföld, Hírek

Nekünk a Balaton már drágább, mint a Riviéra – ráadásul további brutális áremelés várható

A Balaton még mindig a magyarok egyik legkedvesebb nyári úti célja, de a külföldi nyaralások egyre népszerűbbé válnak. Az utazásszervező szerint vannak költségcsökkentő lehetőségek. Az ár-érték arányt figyelembe véve viszont Törökország verhetetlen, például az étel most már ugyanannyiba kerül, csak mindezt a napfényes tengerparton élvezhetjük.

 

 

 

Az RTL Klub Reggelijében beszélgettek a nyaralási kínálatról Csiszár Ágnes utazásszervezővel, aki megosztotta, a felhozatal már csak nem a koronavírus előtti időszakhoz közelít. A magyarok a tengerpartot részesítik előnyben – mesélte, főként a déli partokat.

Az árak emelkedtek, körülbelül 20%-os változást figyelhetünk meg – a tavalyihoz képest 10–30%-ot drágult a kínálat a célponttól függően.

A repülőjegyekkel kapcsolatban érdemes vigyázni, hogyan foglaljuk le, mivel sok esetben a kiutazás olcsóbb, mint a hazaút. Amennyiben tudjuk a pontos dátumot, netalán van 1–3 nap szabad mozgásunk, érdemesebb megnézni az egyirányú kínálatot, és a legolcsóbb verziót választani, és külön-külön minden légitársaság oldalán keresni a kínálatban. A hétközi, kedd-szerda-csütörtöki jegyek olcsóbbak lehetnek.

„Nagyon sok az előfoglalási kedvezmény, ez a tendencia jellemző, ha kora tavasszal befizetitek az utazásotokat 40% előleggel, akkor kedvezőbb árat kaptok. A last minute már nem annyira jellemző, érdemes előre gondolkodni” – nyilatkozta Csiszár Ágnes.

Gyermekkel júliusra érdemes koncentrálni, gyermek nélküli út esetén pedig szeptemberben lehetnek mérsékeltebb árak.

Az infláció megtette a hatását, vékonyabb az emberek pénztárcája. A szakértő úgy véli, visszalépés érzékelhető abban, milyen szolgáltatásokat vettek eddig igénybe az emberek. Aki eddig 14 napra ment el, most 10 napra foglal; az öt csillagos foglalások közül többen négy csillagos szálláshelyre váltottak; az eddig all inclusive kiszolgálást igénylők pedig svédasztalos reggelivel is megelégednek.

„Máltán voltam, és ugyanannyiért étkeztem, mint itthon. Egy kávét 800 forintért ittam meg, de a tengerparton. Az étkezések árai hasonlóak, mint itthon” – osztotta meg személyes élményét az utazásszervező.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?