Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Vége a találgatásoknak: Mazsi már tudja, mi okozta Berki Krisztián halálát

Valószínűleg egy pillanat műve volt az egész. Egy rossz ötlet, egy váratlan elhatározás, a lazítás, kikapcsolódás iránti vágy. Talán csak ennyi volt, amely odáig vezetett, hogy egy éjszaka alatt minden megváltozott, szerettei világa néhány óra alatt összedőlt, rommá tört, és azóta is képtelenek ocsúdni a tragédia után.

 

 

Berki Krisztián mindössze 41 esztendős volt, amikor váratlanul elhunyt, két kislányt hagyva maga után. Felesége, a Mazsinak becézett Renáta azóta keresi a válaszokat, mi miért történt. A Blikk úgy értesült, egy dologgal egy ideje már tisztában van: bár nem beszél róla, pontosan tudja, mi okozta a volt Fradi-vezér halálát.

Berki május 6-án hunyt el, holttestét fővárosi bérelt lakásának erkélyén találták meg /Fotó: Varga Imre
Berki május 6-án hunyt el, holttestét fővárosi bérelt lakásának erkélyén találták meg /Fotó: Varga Imre

 

 

Ezt ugyanis már az úgynevezett halottvizsgálati bizonyítvány is tartalmazza, amelyet hetekkel ezelőtt kiállítottak, és amelynek tartalmát az özvegy már ismeri. Ezt a hatóság akkor állítja ki, amikor a halál okát véglegesítik; óriási erőpróba lehetett Mazsinak végigolvasnia. Ő azonban minderről nem beszélt eddig, de ez érthető is, hiszen élete legnehezebb időszakát éli át. Elveszítette a támaszát, akivel ugyan voltak vitáik, ám mindig visszataláltak egymáshoz, s a tragédiát megelőzően is éppen új lendületet kívántak adni kapcsolatuknak. A fájdalmát lassan próbálja feldolgozni, lányukba, Emmába kapaszkodik, belőle merít energiát, de miatta is kell, hogy erős maradjon.

– Emma a mindenem, ő ad erőt a mindennapokban, aki miatt van értelme felkelni. Nagyon hálás vagyok Krisztiánnak a kislányunkért, mert ha nem lenne, fogalmam sincs, hogyan tudnám ezt a veszteséget túlélni – mondta korábban a Borsnak a sebzett szívét jelenleg Balin gyógyító Mazsi, akit információink szerint a múlt héten is meghallgattak a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a tragédia körülményeivel kapcsolatban, akik az esetet rendkívüli halálesetként kezelik és vizsgálják.

Renátát nem először kérdezték ki alaposan, akár órákon keresztül a nyomozók. Korábban már egy dílertablót is végig kellett lapoznia, hátha tud segíteni a rendőröknek, honnan szerezthette néhai férje azt a kábítószergyanús anyagot, amelyet a lakásában találtak a halálát követően.

 

 

– Férje tragédiája óta a droggal kapcsolatban is többször kihallgatták a nyomozók. Ahogy ilyenkor lenni szokott, Mazsinak aktákat kellett végignéznie, majd becenevek alapján visszaemlékezni különböző emberekre – mondta annak idején lapunknak dr. Parti Ágnes, annak a férfinak az ügyvédje, akit korábban letartóztattak ezzel az üggyel kapcsolatban.

Mazsi élete legnehezebb időszakát éli /Fotó: Varga Imre
Mazsi élete legnehezebb időszakát éli /Fotó: Varga Imre

Az ugyanis elképzelhető, hogy ezek az anyagok szerepet játszottak az izomceleb váratlan halálában. Erről korábban Zacher Gábor toxikológus is utalhatott, amikor arról beszélt, a Berki által testépítéséhez használt szerek, szteroidok, növekedési hormonok emelik a szívleállás kockázatát.

 Ezeknek a szereknek nem csak akut hatásuk van, hanem tartós szedésük esetén a szívizomra nem pozitívan hatnak. A szívizomzat is megnövekszik, de nem funkcionalitásában – fogalmazott a szakember, ám arra a kérdésre, valóban ez jelentette-e a problémát Berki esetében, csak a toxikológiai vizsgálat eredménye ad majd választ, amely – úgy tudjuk – szintén elkészült már, de annak tartalmát csak a rendőrök ismerik, a család majd azt követően kapja kézhez, amikor a rendőrség végleg lezárja az ügyet.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?