Hírek, Külföld

Orosz–ukrán háború: mégis Fehéroroszországban tárgyalhat egymással a két fél? Kiderült, Zelenszkij beszélt a belarusz elnökkel

Ukrán delegáció indult Homelbe Oroszország képviselőivel tárgyalni – közölte vasárnap a TASZSZ fehérorosz politikai forrásra hivatkozva.

 

 

Ez az információ azért is érdekes, mert korábban Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök kategorikusan elutasította annak a lehetőségét, hogy Fehéroroszországban tárgyaljanak a békéről. Azonban arról maga az ukrán elnök számolt be nemrégiben, hogy beszélt a fehérorosz elnökkel, Alekszandr Lukasenkaval, azonban részleteket nem árult el a tárgyalásokról, derült ki a BBC tudósításából.

Amint arról a Blikk is beszámolt Zelenszkij korábban nem tartotta elképzelhetetlennek, hogy fehérorosz földön tárgyaljanak az oroszokkal, azonban időközben támadás érte őket. Az ukrán hadsereg ugyanis arról számolt be, ma reggel lelőttek egy „szárnyas rakétát”, amelyet egy fehérorosz Tu-22-es repülőgépről lőttek ki Kijevre.

„Beszélhetnénk Minszkben, ám onnan rakétákat indítottak felénk, ott nem lehetnének őszinte tárgyalások. Bármely más város is használható a tárgyalások helyszínéül, mert nyilvánvalóan békét akarunk, és hogy véget érjen ez a háború. Varsó, Pozsony, Budapest, Isztambul, Baku – ezeket mind felajánlottuk az oroszoknak” – mondta nemrégiben az elnök.

Mindeközben pedig olyan információk is napvilágot láttak, hogy Fehéroroszország hadat akar üzenni Ukrajnának, erről ebben a cikkünkben írtunk.

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?