Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Majka: Szijjártó megígérte, hogy felterjeszti a meglátásaimat a megfelelő szervekhez és személyekhez

Majka és Szijjártó Péter még hétfőn találkoztak a Külügyminisztériumban. A találkozón a zenész elmondta a külügyminiszternek, szerinte hogyan lehetne segíteni a zeneiparnak.

 

 

 

 


Még hétfőn találkozott a Külügyminisztériumban Szijjártó Péter és Majoros Péter, azaz Majka. A találkozásról a külügyminiszter még egy közös fotót és egy rövid posztot is megosztott a Facebook-oldalán.

„Egyszerre voltunk covidosok. Mindketten rendesen elszenvedtük. Most már abban reménykedünk, hogy minél előbb mehetünk koncertre. Ő énekelni, én hallgatni”

– fogalmazott Szijjártó.

Telex ezután megkereste Majkát is, hogy megkérdezzék a Szijjártó Péterrel közös találkozója miértjéről. A zenész a lapnak elmondta, hogy van egy személyes kapcsolatuk a külügyminiszterrel, és már hónapokkal ezelőtt megbeszélték a mostani találkozót.

Majka azt is elmondta, miről esett szó a hétfői találkozón.

„Az elmúlt egy évet beszéltük ki zeneipari szempontból. Elmondtam neki, hogy én hogy láttam az elmúlt egy évet, és szerintem hogyan lehetne segíteni ennek az iparágnak, ami nehéz helyzetbe került a járvány miatt”

– fogalmazott a rapper, aki azt is hozzátette: többek között a katás előadók problémájára hívta fel a figyelmet, de beszélt a külügyminiszternek az élőzenei rendezvényekre vonatkozó 27 százalékos áfakulcs csökkentéséről, illetve a raktárkoncertekkel kapcsolatos balhékat is szóba hozta.

„Beszéltem több zenekarral és menedzsmenttel is arról, hogy szerintük milyen lépések kellenek ahhoz, hogy a kormány segíteni tudjon ezen az iparágon. Ezeket beszéltük át Szijjártóval”

– mondta a Telexnek Majka.

A zenész azt is megjegyezte: attól még, hogy gyakran fogalmaz meg nagyon erős kritikát a kormánnyal szemben, egyáltalán nem tartja ördögtől való ötletnek, hogy leül szakmai diskurzusra a kormány egyik képviselőjével.

„Azt az ígéretet kaptam, hogy a meglátásaimat felterjeszti a megfelelő szervekhez és személyekhez, mert a részükről is van egy olyan cél, hogy szeretnének segíteni ezen az ágazaton”

– zárta a zenész.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?