Celeb / Híresség

Molnár Gusztáv napi másfél-két liter töményet ivott

Kedden vonult be egy vidéki rehablilitációs intézménybe Molnár Gusztáv, hogy ismét szembeszálljon a démonaival, előtte azonban adott egy interjút, amelyben megdöbbentő részleteket árult el az elmúlt néhány hónapjáról, amikor az alkoholfüggőség poklának legmélyebb bugyrait járta be.

 

 

 

  • Molnár Gusztáv színész újabb visszaesés után belépett egy rehablilitációs intézménybe
  • A színész hajléktalanszállón is megfordult alkoholproblémái miatt
  • Zacher Gábor szerint Molnár Gusztáv rendkívüli mennyiségű alkoholt fogyaszt, ami súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet

A Blikk írt elsőként arról, hogy újabb visszaesése után komoly lépésre szánta el magát Molnár Gusztáv. A színészről a közelmúltban két alkalommal is megrázó fotók készültek, amelyeken az látható, hogy ismét teljesen szétcsúszott állapotban, öntudatlanul fekszik az utcán. Gusztihoz mentőt kellett hívni, és ezek után maga is belátta, hogy a korábbi terve, miszerint egy hónapos terápián vesz részt, már kevés lesz. Mint ismert, tavaly augusztusban jött ki az első komolyabb elvonóról 265 nap után, és bár egy ideig kereste a helyét és igyekezett visszailleszkedni a társadalomba, valamint tartani a józansági fogadalmát, ez csak ideig-óráig működött. A Magyar Hang Mindenki függő című műsorának adott interjújában – amelyet épp az újabb elvonó előtt adott – most arról mesélt megdöbbentő őszinteséggel, milyen elképesztő mennyiségű itallal elégítette ki alkoholfüggőségét.

– Van ennek a betegségnek egy progresszivitása, ugye sejtszinten emlékszik a szervezet. Az elmúlt három hónapban veszítettem el teljesen a kontrollt, és kerültem bele egy iszonyatosan nagy őrületbe: a szokásos a napi másfél-két liter tömény – vallotta be Guszti, hozzátéve, hogy előfordult, se arra nem emlékezett, mi történt vele részegen, se arra, hogy honnan volt pénze italra.

A színész igyekezett minden körülmények között spórolni arra, hogy legyen miből innia, egyszer még egy hajléktalanszállóra is bejelentkezett.
– Teljesen bekapcsolt a függő gondolkodásom. Próbáltam kitalálni terveket, hogy miként fogom megoldani. Nemrég egy hajléktalanszállón is próbálkoztam, ahova fel is vettek. Szóltak, hogy azért arra figyeljek, hogy sajnos most éppen nagyon sokan rühesek, és majd valószínűleg én is az leszek. Józanul mentem oda, és ahogy jöttem ki, sétáltam a metróhoz, elkapott egy sírógörcs, hogy ezt nem… – mesélte a megrázó részleteket.

A színész arról is beszélt, hogy többször gondolt arra, hogy talán nincs is értelme az életének, és az újabb elvonóra azért van szüksége, hogy ismét megtalálja önmagát. Guszti időközben a kedvesésével is kibékült, és reméli, várni fog rá, míg a rehabon lesz. A brutális mennyiségű alkohollal kapcsolatban elárulta, hogy az előző elvonón is közölték vele: ha így folytatja, nem sokig fog élni, hisz amikor bevonult, olyan állapotban volt, hogy minden testnyílásából vér folyt.

Az, hogy még mindig életben van, szerinte annak köszönhető, hogy a szervezete kivételesen gyorsan regenerálódik.

– Iszonyatosan jó genetikám van, mostanában többször voltam kórházban, ahol vértesztet is csináltak, és minden értékem tökéletes. Amikor elmondtam, mennyit szoktam fogyasztani, azt mondták, kizárt dolog. Hihetetlenül gyorsan regenerálódom.

Nem csak alkoholfüggő

Guszti azt is elárulta, hogy nemcsak az alkoholtól, hanem a gyógyszerektől, drogoktól, kapcsolatoktól is függ, és az utóbbi időben újabb szenvedély rombolja az egészségét.

– Most egy koffein-keresztfüggőségem van, rengeteg energiaitalt iszom, mellé napi 12-16 kávét, és rengeteget dohányzom.

Zacher Gábor toxikológus szerint ekkora alkoholmennyiség elfogyasztása még az alkoholisták körében is ritkaság.

– Napi fél liter vodka és 5-6 sör, amit inni szoktak, ez a két liter tömény már alkoholmérgezést okozhat. De ha nem is okoz, ott van még a veszély, hogy elesik, beveri a fejét, begyullad a gyomor-nyálkahártyája, megnagyobbodik a szíve, gyomorvérzés, többszörös gyomorfekély és még számtalan más probléma alakul ki. A fizikai állapottól is függ az elvonó sikere, először azt kell rendbe tenni, nem elfelejtve, hogy a megvonáskor kialakuló delírium tremensnek még mindig 4-5 százalékos a halálozási aránya – mondta el a Blikknek Zacher Gábor toxikológus.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?