Hírek

Borzalmas előrejelzés: két év múlva itt a világvége?

Már csak két év és két hónap van hátra a világvégéig. Nem holmi tenyérjós vagy kártyavető prognózisa ez, hanem a nagy tekintélyű Science magazin írja, hogy 2026. november 13-án bekövetkezik a világvége.

 

 

 

Mondjuk az is igaz, hogy ez a számítás még 64 éve, 1960-ban született, viszont tekintélyes tudósok fogalmazták meg, és az Armageddon eljövetele okaként a fékezhetetlen népességnövekedést jelölték meg – számolt be róla az Index.hu.

A tudomány világában mértékadónak tartott publikáció 1960. novemberi számában három tudós, Heinz von Foerster, Patricia M. Mora és Lawrence W. Amiot arról értekezett, hogy amennyiben a népességnövekedés 2000 éve számontartott tendenciája folytatódik, 2026. november 13-ra jut el odáig a Föld, hogy bekövetkezzen a világvége.

Kétségtelen, hogy az éghajlatváltozással összefüggésben, amit 64 évvel ezelőtt még nem is lehetett prognosztizálni, milliók kényszerülnek elhagyni az élhetetlenné váló szubszaharai régiót, ugyanakkor Von Foerster és kollégái nem számoltak azzal, hogy idővel csökken a népességnövekedés üteme, és valahol tízmilliárd környékén beáll a Föld lakossága.

Az pedig egy olyan lélekszám, amelyet simán el tud tartani bolygónk.
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?