Belföld, Celeb / Híresség

Elkezdődött Schobert Norbika katonai kiképzése – fotók

Ifjabb Schobert Norbi öthetes katonai kiképzése tegnap indult. A Magyar Honvédségnél megkapta a katonai egyenruháját és már magára is öltötte. Fotókon mutatjuk a pillanatot.

 

 

 

Ahogy arról mi is írtunk, Rubint Réka fia, Ifj. Schobert Norbi eldöntötte, hogy belép a Magyar Honvédségbe, mert fontosnak tartja a hazája védelmét. Amíg nem töltötte be a 18. életévét, nem jelentkezhetett tartalékos katonának, hiába gondolkozott már rajta régebb óta. Mostanra viszont már nagykorú lett, így elérkezettnek látta a pillanatot, hogy ha nem is hivatásos katonaként, de tartalékosként tagja legyen a Honvédségnek. A kihívásokkal és a kitartással sosem volt gondja, ezért nem félt a katonai kiképzéstől sem, amely tegnap vette kezdetét és 5 héten keresztül fog tartani.

Édesanyja, Rubint Réka nem győzi hangoztatni, mennyire büszke a fiára, a közösségi oldalán megható sorokkal idézte fel az édesapja emlékét, akire szerinte nagyon hasonlít a fia.

„Amikor kislány voltam, tátott szájjal hallgattam végig újra és újra, amikor Édesapám arról mesélt, hogy milyen volt a katonaság. »Kisjányom! Ott aztán megtanulta mindenki, hogy mi a rend és a fegyelem! Férfit faragtak belőlünk!« – mesélte Édesapám. Persze, a végén azt is mindig hozzátette, hogy a fiatalság körében mennyire fontos szerepe és nevelő értéke lenne a katonaságnak! Norbika nagyon sok mindenben hasonlít az Édesapámra, aki egy végtelenül megbízható, becsületes, egyenes jellem volt. Amit a fejébe vett, azt tűzön-vízen át véghez vitte! Kicsi Fiam! Te épp olyan vagy, mint amilyen Papa volt! Csodálatos, felnőtt Férfivá értél, akire elmondhatatlanul büszke vagyok és bár én mindig aggódni fogok érted, de az Édesanyák már csak ilyenek. Te viszont járd az utad és MINDIG hallgass a szívedre! Sok sikert a Magyar Honvédség Területvédelmi Tartalékos képzéséhez!” – hatódott meg a képeket látva az édesanya.

Ifj. Schobert Norbert területvédelmi tartalékos átveszi egyenruháját / Fotó: MTI Máthé Zoltán
Így áll rajta az egyenruha/ Fotó: MTI Máthé Zoltán
Megkapták a viseletet / Fotó: MTI Máthé Zoltán
forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?