Belföld, Hírek

Ez már nem vicc, pokoli a forróság! A legmagasabb fokozatú riasztás lépett életbe a hőség miatt

Továbbra sem várható lehűlés: még magasabb fokozatú, piros figyelmeztetést adtak ki a pusztító hőség miatt több vármegyére is kedden. A legtöbb helyen 35 fokos melegre lehet számítani, de egyes területeken a 40 fokot is elérheti a hőmérő mutatója. A napi átlaghőmérséklet pedig stabilisan 29 fok körül alakul.

 

 

 

Továbbra is hőségriasztás van érvénybe az ország területén. Keddre és szerdára két vármegyére, Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun területére adták ki a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést a hőség miatt. Csütörtökön és pénteken már Baranyában és Tolnában is érvényes lesz a legmagasabb szintű figyelmeztetés. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 29 °C felett maradhat.

Az ország déli tájain másodfokú figyelmeztetést adtak ki kedden / Grafika: MET

A legtöbb helyen hőségriasztás van érvényben a következő napokra

Az Időkép tájékoztatása szerint keddtől péntekig a többi vármegyében is első-, illetve másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken 25 °C, valamint 27 °C felett alakulhat napi középhőmérséklet.

Egyelőre eddig csak az ország észak-keleti részén nincs érvényben hőségriasztás a kánikula miatt: Borsod-Abaúj-Zemplén a leghűvösebb pontja az országnak.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?