Belföld, Hírek

Fogalmuk sincs a szórakozóhelyeknek, mikortól kell bezárniuk 11-kor

Teljes a káosz, mindenki a tegnap bejelentett szigorítás részleteire vár.

 

 

 

 




 

Orbán Viktor szerdán délután jelentette be egy videóüzenetben a járvány második hulláma miatt meghozott legújabb szigorító intézkedéseket.

Ezek egyike, hogy a szórakozóhelyeknek kötelezően be kell zárniuk 11 órakor.

A döntés még a miniszterelnök Facebook-oldalán is komoly kritikákat kapott, az egyébként megszokott támogató, köszönő hozzászólásoknak ezúttal szinte nyoma sem volt.

A kommentelők inkább azt tették szóvá, miért kell még egyet belerúgni az egyébként is mélyponton lévő szórakoztatóiparba. Sokan emlegették ironikusan azt is, hogy a vírus ezek szerint csak 11 után lép akcióba, előtte nem fertőz.

A bejelentés másnapján arra voltunk kíváncsiak, mit szólnak maguk a szórakozóhelyek az újabb szigorításhoz – főként azok, ahol a koncertek mellett nagy súlyt kapnak a hajnalig tartó bulik is.

Több népszerű, belvárosi hely üzemeltetőjével beszéltünk, az általuk elmondottakból pedig egymástól függetlenül ugyanaz a kép rajzolódik ki: semmit nem tudnak.

Mindenki egybehangzóan kiemelte, hogy amíg nem jelennek meg a korlátozás részletei a Magyar Közlönyben, addig alkalmazni se tudják, hiszen annyiból, hogy „be kell zárni 11-kor”, nehéz általános érvényű következtetést levonni.

Kérdéses például, mi számít szórakozóhelynek: csak a klasszikus értelemben vett diszkók, vagy a kocsmák is, esetleg még azok az éttermek is, ahol szól valamilyen zene a sarokban?

Az általunk megkérdezett helyek ezért jelenleg úgy terveznek, hogy a hétvégén változatlanul kinyitnak, de ahogy szintén egyöntetűen hozzátették, simán lehet, hogy a helyzet már holnapra megváltozik.

„Eleve teljes a homály, lehetetlen előre tervezni akár csak egy hétre, egyik napról a másikra is alapjaiban megváltozhat minden”

– nyilatkozta egyikük, hozzátéve, hogy ők már eddig is elvesztették vendégeik túlnyomó részét a határzár miatt. A külföldiek elmaradásával kétségbeejtő a helyzetük, de mostanáig legalább azért nyitva maradtak, hogy ne essenek ki teljesen a körforgásból. Az 11-es záróra azonban teljesen ellehetetlenítené őket.

Egyelőre tehát mindenki kivár, bizakodásnak azonban nyoma sincs.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?