Celeb / Híresség

Tóth Gabi szerint ijesztő, hogy mennyi fiatal lányt ér zaklatás: „Sok lány kért tőlem segítséget, mert tudják, hogy engem is sokat bántottak”

Véget ért Tóth Gabi és párja, Papp Máté Bence közös tábora. Az énekesnő és táncos szerelme feledhetetlen élményekkel gazdagították a gyerekeket, a nevelőket és saját magukat is. A tábor olyan nagy hatással volt a résztvevőkre, amire még maga Gabi sem számított: az énekesnő szerint a gyerekek felszabadultan távoztak.

 

 

 

Tóth Gabi és Papp Máté Bence hónapok óta készültek a táborra, ahol lovaglással, íjászkodással, táncokkal, énekkel, és sok más programmal várták az érdeklődőket. A tábor pár napja véget ért, Gabiék azonban biztosak benne, hogy jövőre is szeretnék megszervezni azt. Az énekesnő szerint sokkal jobban sikerült a tábor, mint azt várták.

„Fantasztikusan sikerült minden, nagyon jó élmény volt. Abkorovits Robi mester coachnak is köszönhetően egészen máshogy alakultak a barátságok, egészen máshogy tudtak megnyílni a gyerekek és tudták leküzdeni a félelmeiket, mintha ő nem lett volna. Ez egy óriási csapatmunka volt, ha szervezünk még tábort, biztosan ő is velünk jön. A végén sok szülő odajött hozzánk köszönetet mondani, hiszen voltak olyan gyerekek, akik felhúzott vállal érkeztek, a hét végére pedig rájuk sem lehetett ismerni, felszabadultak és mosolygósak voltak. Számomra az volt a legmegdöbbentőbb, hogy mennyire sok gyereket bántanak a suliban az osztálytársai. Sok lány kért tőlem segítséget, mert tudják, hogy engem is sokat bántottak és nem tudják, hogy hogyan kell ezt kezelni, nekem pedig van ebben tapasztalatom. Elmondtam nekik, hogy engem is megviselnek a bántások és teljesen normális, hogy ők is így érzik. Nagyon komoly emberi történetekkel találkoztunk. A gyerekek nagyon ügyesek voltak és nagyon gyorsan tanultak” – fejtette ki Gabi a Borsnak, majd elárulta azt is, hogy a táborban ő is leküzdött egy olyan dolgot, amitől tartott.

A kánikula sem volt akadály

„A hatalmas kánikula nekem is bátorságpróba volt, mert én nagyon nehezen bírom a hőséget. Mégis egyszerűen túllendültem ezen, pedig negyven fokban táncolni, aktívan ugrálni és részt venni mindenben nem könnyű. Az élmények viszont mindenért kárpótoltak. Máténak már volt ebben tapasztalata, de nekem még újdonság volt az az érzés, hogy a kulturális örökségünkből is taníthattam nekik. Dolgoztam már korábban fiatalokkal, mentoráltam őket, tanítottam énekeket, de most, hogy a népi kultúrát is megismertethettem velük és továbbadhattam nekik, ez egészen lenyűgöző volt. Nagyon megható volt azt hallani, hogy szünidőben a tanult népdalokat énekelgetik és próbálják táncolni. Még ha nem is lesznek később táncosok, tudni fogják, hogy milyen egy mezőségi vagy egy szatmári tánc” – mesélte az énekesnő, aki szerint ijesztő, hogy mennyi lányt zaklatnak.


„Volt Robinak egy olyan coach-technikája, amelyben az volt a feladat, hogy egy kis papírra fel kellett írnia mindenkinek név nélkül egy félelmét. Ezután felolvastuk őket és jelentkezni kellett annál, ami másnak is félelmet okoz, illetve annál is, ami pedig nem. Így együtt volt lehetőség megbeszélni olyan dolgokat, amik óriási gátat okoztak nekik, együtt élhették át azt, hogy nincsenek egyedül egy adott problémával. A lányok közül például volt 6-7 olyan lány is, akik mindannyian jelentkeztek, amikor arról volt szó, hogy az utcán molesztálták őket: követték őket tömegközlekedésen, vagy beszóltak nekik. Ez volt a leghosszabb téma mind közül” – mondta.

forrás: blikk.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?