Belföld

HOPPÁ! Ősztől a diákoknak le kell adniuk a mobiljukat a tanítás idejére!

Komoly szankciók várnak a diákokra.

 

 

 

A csütörtökön megjelent kormányrendelet-tervezet szerint szeptembertől komoly tiltólistával fegyelmezné meg a kormány a diákokat. Tilos lesz energiaitalt bevinni az iskolába, akárcsak kés vagy fegyvert. Az okosórákat és a mobilokat egész napra elzárnák.

Ahogy eddig is: Tiltott tárgynak minősül minden, a közbiztonságra különösen veszélyes eszköz és minden olyan tárgy, amelynek a birtoklása a szabálysértési törvény vagy a Büntető törvénykönyv szerint büntetendő, és végül minden olyan termék, amelyet 18 év alatti nem vásárolhat. Csúzli, rugóskés, gázspray, elektromos sokkoló, alkoholos italok, dohánytermékek és az energiaital is.

Ősztől a mobilok, laptopok, digitális vagy analóg fényképezőgépek, diktafonok, e-könyv-olvasó is elzárása kerülhet a tanítás idejére!

Ezeket az eszközöket

  • az általános iskola 1-8 évfolyamán egész tanítási nap,
  • a gimnázium 5-12. évfolyamán egész tanítási nap,
  • a szakgimnázium 9-13. évfolyamán egész tanítási nap,
  • a kollégiumokban a foglalkozások ideje alatt,
  • az alapfokú művészeti iskola minden évfolyamán a foglalkozások, tanórák és az intézményben töltött idő alatt,
  • a szakiskola minden évfolyamán a foglalkozások, tanórák és az intézményben töltött idő alatt

tilos lesz használni.

A kormányrendelet-tervezet szerint a szigorú intézkedéssorozat célja “a köznevelési intézményekben az egyes erőszakos cselekmények megelőzése, tanulók testi, lelki egészségének megóvása”.

A kormányrendelet-tervezet szerint a szigorú intézkedéssorozat célja “a köznevelési intézményekben az egyes erőszakos cselekmények megelőzése, tanulók testi, lelki egészségének megóvása”.
A szabályok betartása érdekében a tanároknak és az iskolaőröknek joguk lesz a tanulók csomagját és tárolóhelyiségét átvizsgálni, a tiltott tárgyat elvenni.




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?